Yaşları ılımlı ve çevik hızcılar olan arkeologlar: Haziran ayında sinema öne çıkıyor

humhum

Global Mod
Global Mod
Yaşları hafif ve çevik hızcılar olan arkeologlar
Haziran ayında öne çıkan sinema filmleri





Warhorse vs genç: Harrison Ford (solda) Indiana Jones olarak beşinci kez sahneye çıkıyor, Ezra Miller sinemaya ilk kez “The Flash” olarak tek başına giriyor.

© Warner Bros. Pictures/
™
ve DC Comics’in izniyle / 2022 Lucasfilm Ltd. & TM. Her hakkı saklıdır.


Hurda metal, element, süper kahraman skandalı erişte ve aksiyon arkeoloğu. Ya da başka bir deyişle: Haziran ayında sinema öne çıkıyor.





Haziran’da iki geri dönüş var, ilk solo macera ve eskimeyen eğlence: “Transformers” başlıyor ve “Rise of the Beasts” ile tekrar birbirlerine çarpıyorlar. Kısa bir süre sonra DC kahramanı “The Flash”, ilk kez Justice League’in yardımı olmadan topuklarını yere serer. Dört unsur, Pixar tarafından en son animasyon darbesi için kullanılıyor, öne çıkan en uzun süredir devam eden: Harrison Ford (80), Indiana Jones olarak beşinci ve son rolünde.


Transformers: Canavarların Yükselişi, 8 Haziran




90’larda: Optimus Prime bir süre önce gelmişken, savaşan Decepticon’lar Dünya gezegenine daha yeni iniyor. Bu sırada Peru’da arkeolog Elena ve asker Noah, metal varlıklar arasında asırlık bir çatışmanın izlerini bulurlar: insanlık ve Autobotlar, Maximals olarak bilinen yepyeni bir Transformers türüyle tanışır. Uzun sürmez ve güçlü gruplar bir kez daha birbirleriyle anlaşmazlığa düşer.


Değerlendirme:


“Transformers” serisinin yeni bölümü bir yıldız topluluğu ile karşımıza çıkıyor – ancak yalnızca orijinal versiyonda. Diğer şeylerin yanı sıra, Oscar ödüllü Michelle Yeoh (60) metal devlerinden birini konuşuyor, ancak Alman izleyicilerin hiçbir faydası yok. Öte yandan, etten kemikten görünen aktörler söz konusu olduğunda, daha az parlaklık gerekir. Mark Wahlberg (51), Megan Fox (37) ve Shia LaBeouf (36) yok – bunun yerine Anthony Ramos (31) ve Dominique Fishback (32) düzeltmeli. Ancak bu aynı zamanda bir fırsat da olabilir – bu yakın zamanda Hailee Steinfeld (26) ile “Bumblebee” yan kuruluşu tarafından kanıtlandı.


“Flaş”, 15 Haziran




Barry “The Flash” (Ezra Miller, 30) süper güçlerini zamanda geriye gitmek ve geçmiş olayları manipüle etmek için kullanır. Ancak ailesini kurtarmaya çalışırken, yanlışlıkla geleceği değiştirir ve birdenbire kendini General Zod’un geri döndüğü, tamamen yok edilmekle tehdit ettiği ve kurtarılacak süper kahramanların olmadığı bir gerçekliğe hapsolmuş halde bulur. Barry’nin tek umudu, tamamen farklı bir Batman’i emeklilikten çıkarmak ve tutsak bir Krypton’luyu serbest bırakmaktır – eğer gerçekten aradığı değilse bile.


Değerlendirme:


Michael Keaton’ın (71) Batman olarak geri dönmesinden çok, “The Flash” oyuncusu Ezra Miller, olumsuz da olsa manşetlerde yer aldı. Ancak Warner Bros. Discovery, sonunda DC film evrenini alt üst etmesi gereken film için büyük umutlar besliyor. Hayranların favorisi Dwayne Johnson’a (51) rağmen “Black Adam”ın düştüğünü ve zaten kaçık olan “Batgirl”ün tamamen çöp kutusuna atıldığını düşündüğünüzde kolay ve kesinlikle ödüllendirici bir girişim değil. “The Flash”ın ince omuzlarında büyük bir yük var – ama iyi bilindiği gibi, kahramanlar görevleriyle büyürler.


“Elemental”, 22 Haziran




“Elemental”, Wade adlı eğlenceli, uyumlu bir adamla olan arkadaşlığı, içinde yaşadıkları dünya hakkındaki inançlarına meydan okuyan sert, zeki ve kelimenin tam anlamıyla ateşli bir genç kadın olan Ember’ı takip ediyor: Çünkü zıt kutuplar birbirini çeker, ancak doğru kişiyle karşılaştığınızda kişi! Ve böylece sıra dışı bir aşk hikayesine geliyor.


Değerlendirme:


Pixar’daki insanlar, en azından “Ters Yüz”den bu yana alegorik figürlere çok aşinadır. Bir genç kızın duygusal dünyasını konu alan film, etkileyici bir şekilde genç yaşlı herkese önemli mesajlar vermeyi başardı. “Elemental” ile artık duygular yerine merkezde olan ateş, su, toprak ve hava unsurlarıdır ve bu nedenle ilk bakışta ifade belki biraz daha soyuttur. Sinemasever aileler yine gönül rahatlığıyla sinema bileti alabilir, çünkü herkes için eğlence olacak.


Indiana Jones ve Kader Çarkı, 29 Haziran




Indiana Jones 5’teki aksiyonun çoğu, 1960’ların sonlarında, Sovyetler Birliği ve ABD’nin aya yarış halindeyken geçiyor. Indie, ABD’nin uzay mücadelesinde avantaj elde etmek için eski Nazi yandaşlarını işe almasından hiç memnun değil. Ancak profesyonel ve özel hayatında işler sözde fosil için pek iyi gitmemektedir: Üniversitede çalışırken kendisine emeklilik teklif edilir, karısı Marion (Karen Allen, 71) boşanmak ister. Ama bir umut ışığı da var: Hintlilerin maceracı vaftiz kızı Helena (Phoebe Waller-Bridge, 37).


Değerlendirme:


Efsane geri döndü. Harrison Ford’u Indiana Jones kıyafeti içinde tekrar görmek, biraz daha yaşlı film hayranları için harika anıları geri getiriyor – eriyen Naziler, buz üzerinde maymun beyinleri ve son olarak Kutsal Kâse! Ancak endişe de izliyor: “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull” (2008) adlı fiyaskonun tekerrür edeceği korkusu. “The Wheel of Destiny”nin Ford’un bir indie olarak son görünüşü olması gerektiğini bilerek, gerekirse ölüm tanrıçası Kali’ye tapmaya bile hazırız – asıl mesele, Indiana Jones’un değerli bir veda etmesi.


SpotOnNews

#Konular