Tanımlama nedir düşünceyi geliştirme yolları ?

Ela

New member
Çene Egzersiz Topu Gıdı Eritir mi? Yoksa Sadece Dedikodularımızı mı Güçlendirir?

Selam dostlar,

Bugün size, internette karşıma çıkıp “Bu kesin çözüm!” diye iddia edilen ama aynı zamanda “Bu ne yahu?” dedirten bir icattan bahsedeceğim: Çene egzersiz topu. Hani şu silikon gibi bir şey var, ağzınıza alıyorsunuz, “çıt-çıt-çıt” çiğniyorsunuz. Reklamlarda “Sadece günde 10 dakika yapın, Brad Pitt çenesi garanti!” diyorlar. Evet, bu yazıda amacım bilimsel makale sunmak değil, biraz gıdımızla, biraz insan psikolojisiyle, biraz da birbirimizle dalga geçmek.

Erkeklerin Stratejik Yaklaşımı: “Abi, Bu İşin Planı Var”

Bir erkek, çene topunu eline aldığında onu bir spor aleti olarak görmez. Hayır, o aslında bir “level atlama” cihazıdır. Şöyle ki:

- 1. Gün: “Abi, sabah-akşam 5 set çalıştım, hissediyorum bak, gıdım titredi.”

- 3. Gün: “Bu cihazı ağırlıkla kullanırsam kas daha hızlı gelişir.” (Evet, yanlış duymadınız; bazıları topun içine bozuk para koyup ağırlık eklemeyi düşünüyor.)

- 1. Hafta: “Kardeşim, bu çeneyi hallettikten sonra boyun kaslarına geçeceğim. Sonra ‘yüz press’ diye yeni bir hareket buldum.”

Yani erkekler için mesele “gıdı eritmek” değil, stratejik ilerleyiş. Hedef bellidir: önce gıdı, sonra Brad Pitt çenesi, en sonunda da “Yüzümle fındık kırma” yeteneği.

Kadınların Empatik Yaklaşımı: “Ah Canım, Senin Gıdın da Seni Seviyor”

Kadınlar bu çene topunu görünce direkt şunu düşünür: “Aaa, tatlı bir şeymiş. Ama bu gıdıya yazık değil mi?” Çünkü onlar bilir ki her gıdının bir hikâyesi vardır:

- Kimi mutfakta gece yarısı yenilen cheesecake’in anısıdır.

- Kimi sevgiliyle ilk buluşmada yenilen 3 tabak mantının yadigârıdır.

- Kimi ise “Ben yılların tecrübesiyim” diyerek yerinden kıpırdamaz.

Kadınlar çene topunu kullanırken kendileriyle kavga etmez, onunla ilişki kurar. Hatta bazıları:

“Tamam canım, seni biraz sıkacağım ama bu ikimiz için de iyi olacak” diye gıdısıyla konuşur. Çünkü onlar bilir ki incitmeden, sevgiyle yapılan egzersiz en etkilisidir.

Çene Topunun Sosyal Hayata Etkisi

Şimdi dürüst olalım, bu topu evde kullanmak kolay. Ama ya dışarıda?

- Metroda çene topuyla çalışmak: İnsanlar bakar, “Acaba sakız mı bu? Yoksa yeni bir trend mi?” diye düşünür.

- Ofiste toplantıda çene egzersizi: Patron konuşurken siz “çıt-çıt” yaparsanız, bu ya terfi getirir (çünkü özgüveniniz yüksek), ya da sizi İnsan Kaynakları’na yollarlar.

- Aile toplantısında: Bütün teyze tayfası başınıza üşüşür. “O ne yavrum? Gıdına ne yapıyorsun? Bırak o senin bereketin!”

Kısacası, çene topu sadece çene kaslarınızı değil, sosyal direncinizi de geliştirir.

Bilimsel mi, Placebo mu?

Bir kısım diyor ki: “Arkadaş, çene kası çalışırsa gıdı azalır.”

Bir kısım diyor ki: “Yağ erimeden kasın neye yarar?”

Bana kalırsa bu mesele biraz placebo etkisi. Yani topu çiğnedikçe “Bak çalışıyorum, kesin inceliyorum” diye düşünürsünüz, bu motivasyonla da tatlı yemeyi azaltırsınız. Sonuçta gerçekten incelirsiniz… ama sebebi top değil, yediğiniz baklava sayısının yarıya düşmesidir.

Kullanıcı Deneyimleri: Forumda Dönen Gerçek Hikâyeler

- @KasAdam45: “2 haftada gıdım gitti, ama çenem öyle güçlendi ki fındığı elimle değil çeneyle kırıyorum.”

- @PelinHanım: “Ben kullanmaya başladım, eşim ‘Konuşurken daha net oluyorsun’ dedi. Meğerse çenemi güçlendirmişim.”

- @TatliKraliçesi: “3 gün denedim, sonra topu kedi kaptı. Kedi daha fit oldu, ben aynıyım.”

- @MühendisBey: “Arkadaşlar, bu topun optimum basınç kuvvetini hesapladım. Yani mühendislik olarak da destekliyorum.”

Peki Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Sevgili forumdaşlar, sizce bu çene topu gerçekten işe yarar mı? Yoksa sadece bize “spor yapıyormuş” hissi mi verir? Kullananınız oldu mu, işe yaradı mı? Ya da “Ben çene topuna gerek duymam, gıdımı severim” diyenlerden misiniz?

Belki de en doğrusu, erkeklerin stratejik zekâsıyla kadınların empatik yaklaşımını birleştirip “Gıdımı eritmek istiyorum ama onunla da barışık yaşamak istiyorum” felsefesini benimsemek.

Haydi, yazın bakalım, belki de bu forumda “Çene Topu Challenge” başlatırız. Kaybeden kazanan fark etmez, yeter ki gülmekten yanak kaslarımız da çalışsın.

---

İster Brad Pitt çenesi peşinde olun, ister “Tatlıyı bırakmam” diyen gıdı severlerden… Çene topu macerası hepimize bol kahkaha, biraz umut ve belki de azıcık daha keskin bir çene hattı getirebilir.

Şimdi top sizde (kelime oyunu kasıtlıdır). 😄