“Şöhret Kaldırımı”: Frankie Valli ve The Four Seasons Yıldızı

humhum

Global Mod
Global Mod
“Şöhret yürüyüşü”
Frankie Valli ve The Four Seasons'ın yıldızı





Şarkıcı Frankie Valli'nin etrafındaki Four Seasons, “Şöhret Kaldırımı”ndaki 2.780'inci yıldızı aldı. Fotoğraf

© Andy Martin Jr./ZUMA Wire/dpa


1960'larda şarkıcı Frankie Valli'nin liderliğindeki The Four Seasons grubu, “Sherry” ve “Can't Take My Eyes Off You” gibi hit parçalarla Beatles'la yarıştı. Artık bir “Şöhret Kaldırımı” yıldızı alacaklar.





“Sherry”, “Big Girls Don't Cry”, “Walk Like A Man” ve “Can't Take My Eyes Off You” gibi şarkılarla The Four Seasons onlarca yıl önce listelerde fırtınalar estiriyordu. Şimdi solist Frankie Valli'nin etrafındaki ABD'li pop ve rock grubu Hollywood'da bir yıldız plaketiyle onurlandırılacak. Ödül sahipleri, Valli ve klavyeci Bob Gaudio'nun (81) 3 Mayıs'ta “Şöhret Kaldırımı”ndaki 2.780'inci yıldızı açıklayacağını duyurdu. Tiz falsetto sesiyle tanınan Valli o gün 90 yaşına giriyor. Gitarist Tommy DeVito 2020'de 92 yaşında, şarkıcı Nick Massi ise 2000'de öldü.



Müzisyenler 1960 yılında Newark'ta (ABD'nin New Jersey eyaleti) bir araya geldi. Grup, 1960'ların başında ABD'de Beatles'la yarışan birkaç gruptan biriydi. Onların olaylı hikayesi, 2005 yılında New York'ta Broadway'de prömiyeri yapılan hit müzikal “Jersey Boys”un temelini oluşturdu. Clint Eastwood, 2014 yılında aynı isimli bir film yönetti.


“Şöhret Kaldırımı”, Los Angeles'taki Hollywood Bulvarı üzerinde yıldız şeklindeki plakaların gömülü olduğu bir kaldırımdır. Yıldızlar 1960 yılından bu yana verilmektedir.


dpa

#Konular