Men Dakka Dukka Ne Demek? Men Dakka Dukka Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?

feateous

New member
Men Dakka Dukka Ne Demek? Men Dakka Dukka Anlamı Nedir, Nasıl Kullanılır?30.11.2022 14:12 Son Güncelleme: 30.11.2022 14:14


Men Dakka Dukka Ne Demek?

Men Dakka Dukka, birinin kapısını çalanın kapısı çalınır anlamına gelir. Bu atasözünde geçen ”kapı aşırmak” kelimesi, tek insanın hayatı süresince yaptıkları anlamına gelir. Eğer tek kişi, başka insanlara karşı yardımsever tek tutum sergilerse, o bile insanlardan yardım görür. Eğer akraba, başka insanlara kötülük yaparsa, bunun bedelini er ya bile geç mutlaka öder.

TDK’ya Göre Men Dakka Dukka Kelime Anlamı Nedir?

Dakka – Kapı arakçı, yapan, fail.

Dukka – Kapısı çalınan, maruz kalınan.

Dilimizde Men Dakka Dukka ile eş ve yakın tasalandıran olarak kullanılabilecek sayı söz vardır. Bunların başında günümüzde dahi sıklıkla kullanılan ”Ne Ekersen Onu Biçersin” atasözü geliyor. Bu söz ile istisnasız herkesin eninde sonunda yaptıklarının karşılığını göreceği ifade edilir.


Bu atasözü ile yakın tasalandıran başka deyişler ise şu şekilde sıralanabilir:

Gülme komşuna gelir başına.

Etme icat dünyası.

Men Dakka Dukka Kelimesi Nasıl Kullanılır?

Örnek Cümleler:

1- Sen hiç merak etme, gereksiz ”men dakka dukka” dememişler. Er ya bile geç yapan, yaptığını bular.

2- Men Dakka Dukka sözü yerine Eden Bulur sözünü kullanmayı tercih ederim.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.