Medya: Joko ve Klaas'tan muhtemelen 2024'te yeni bilgi yarışması programı

humhum

Global Mod
Global Mod
medya
Joko ve Klaas'ın yeni bilgi yarışması muhtemelen 2024'te





Sunucular Joko Winterscheidt (solda) ve Klaas Heufer-Umlauf muhtemelen bu yıl yeni bir programa katılacak. Fotoğraf

© Henning Kaiser/dpa


Joko ve Klaas ayrıca kanalları ProSieben'in 24 saat boyunca kaçırılmasıyla ilgili bir bilgi yarışması programı hazırladı. İstasyon buna devam etmek istiyor.





Mevcut planlara göre Joko ve Klaas'ın 24 saatlik program gününde gösterdikleri yeni bilgi yarışması muhtemelen bu yıl ProSieben programında bir program olarak yayınlanacak. ProSiebenSat.1 yöneticisi Henrik Pabst Alman Basın Ajansı'na şunları söyledi: “Gösteri geliyor.” Sınavın nasıl yapılandırılacağı, programın canlı yayınlanıp yayınlanmayacağı ve hangi gün yayınlanacağı konusunda kesin detaylar henüz belirlenmedi. Pabst, bunun önümüzdeki birkaç hafta içinde çözüleceğini ekledi. Program prime time'da 20.15'ten itibaren ekrana gelecek.



Sınav fikrinin arkasında Florida Entertainment GmbH yer alıyor; televizyon sunucuları Joko Winterscheidt ve Klaas Heufer-Umlauf tarafından kurulan bir televizyon yapım şirketi. Yayıncıya göre Joko ve Klaas, sözleşmeleri birkaç yıl boyunca geçerli olan ProSiebenSat.1'in özel sanatçıları.


Pazar günü sanatçılar Joko ve Klaas, 24 saat boyunca ProSieben'deki program üzerinde egemenlik sahibi oldu. Deney henüz bu haliyle Alman televizyonunda gösterilmedi. İkili, kendi istasyonlarına karşı yaptıkları gösteride yayın süresini kazanmıştı. Saat 20.15'te “Çok iyi bir sınav (yüksek kazançlı)” başlıklı yarışma programını gösterdiler. Bunun için adayların kendiliğinden Berlin-Adlershof'taki stüdyoya gelmeleri için saatler önceden çağrıda bulunuldu. 100.000 avroyu Carola adında bir aday kazandı. Queen'in “Biz Şampiyonuz” şarkısının hangi sözlerle bittiğine ilişkin son soruyu doğru yanıtladı.


Kurallar neler?


Sınavın kuralları: Üç aday, moderatörlerin sorularını ekip olarak yanıtlıyor – toplamda 25 kişi vardı. Bir takım üyesinin belirli bir süre içinde zile basması ve cevabı vermesi gerekir; takımın kendisi karar verir. Cevap yanlışsa uçarlar, ancak cevaplayan dışarıda kalır, iki takım üyesi bir tura çıkar ve yeni bir aday eklenir. Eğer üç kişiden hiçbiri soruyu cevaplamazsa ve süre biterse herkes elenir. Bu yüzden quiz aynı zamanda bir strateji oyunudur.


Joyn, ProSieben ve Sat.1 yayın platformundaki tüm içerikten sorumlu yönetici Pabst, 24 saatlik TV gösterisinden alınan dersler sorulduğunda şunları söyledi: “Yerel olma ve aynı zamanda canlı olma stratejimiz gerçeğe dönüştü çok açık bir şekilde doğrulandı.” Her gün böyle bir program yapamazsınız. Ancak prensip olarak ProSiebenSat.1, daha az uluslararası lisanslı program ve daha fazla yerel içerik göstermek amacıyla program içeriğine yapılan yatırımı kademeli olarak yeniden dağıtıyor.


Pabst, “İnsanlar büyük bir olayı gösterdiğimizde doğrusal televizyona geliyor. Gelecekte televizyonun, insanları gelip diğer her şeyi kesintiye uğratacak kadar tetikleyen içeriği bulup bulamayacağınız ile çok ilgisi var” dedi. “Artık doğrusal televizyonu nadiren kullanan birçok izleyiciyi harekete geçirmeyi başardık.” Pabst açısından bakıldığında Joko ve Klaas gibi tanınmış yüzlerin ve yeteneklerin programda yer almasının ne kadar önemli olduğu da doğrulandı. Genel olarak Pabst özetledi: “Bu, doğrusal televizyon kültürünün gücünün büyük bir kanıtıydı.”


Erişimin grubun kanalları için en önemli anahtar figür olduğu belirtildi. Reklamlarla finanse edilen platform Joyn, eğlence sektörünün kalbi haline geldi. Joyn Almanya, Avusturya ve yakında İsviçre'de de satışa sunulacak. ProSiebenSat.1, mümkünse tüm dağıtım kanallarında (hem doğrusal hem de dijital) görülebilecek program içerikleri oluşturma stratejisini izlemektedir.


dpa

#Konular