Kuruluş Osman Frigg Firik kimdir? İpek Karapınar canlandırıyor! Kuruluş Osman Frigg karakteri Marta tarihte var mı? Frigg hangi padişah döneminde vard

feateous

New member
Kuruluş Osman Frigg Firik kimdir? İpek Karapınar canlandırıyor! Kuruluş Osman Frigg karakteri Marta tarihte var mı? Frigg hangi padişah döneminde vardı?



01.02.2023 21:33 Son Güncelleme: 01.02.2023 21:35


İpek Karapınar Kuruluş Osman dizisinde Frigg (Firik) karakterini canlandırıyor. Frigg sıra ve filmler başdu olmak üzere kitaplarda bile yer almaktadır. Birçok kişi dahi Frigg isminin tarihteki önemini araştırıyor. Peki ama Frigg kimdir?

Frigg kimdir?

Frigg, İskandinav mitolojisinde Odin’in karısı, Àsgard’ın tanrıçası (Kraliçe) ve en güzel tanrıçadır. İngilizce’deki Cuma gününün ismi (friday) onun isminden gelir. İsminin, güzellik ve sevi tanrıçası Freyja ile tıpkısı kökten geldiği düşünülür. Toprak tanrıçası Jord ve Fulla’nın onun başka adları olduğu düşünülmektedir.


Ayrıca bazen kaynaklarda Frigg adında Viking savaşçıları bile bulunmaktadır.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.