İran’ın Irak’ın kuzeyine düzenlediği saldırılarda can kaybı 13’e yükseldi

humhum

Global Mod
Global Mod
İran’ın Irak’ın kuzeyine düzenlediği saldırılarda can kaybı 13’e yükseldi29.09.2022 01:24
Haber Kaynağı: İHA


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İran Kürdistan Demokrat Partisi (HDK-İ), İran Kürdistanı Devrimci Emekçiler Topluluğu (Komele) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) ilgili karargahlarına düzenlediği saldırılardaki yaşama kaybının aralarında hamile 1 kadın olmak üzere 13’açınık, yaralı sayısının ise 58’açınık yükseldiği aktarıldı.

Saldırıların 4 kademeli olduğunu ifade edilen açıklamada, söz konusu saldırılarda 70’ten fazla atışbilim Fatih füzesi ile insansız hava araçlarının (İHA) kullanıldığı kaydedildi. Açıklamada, evlât kreşi, okul, sağlık ocakları, hastane, sefahat salonları gibi kamu yerlerin yanı sıra yerleşim alanlarının vurulduğu belirtildi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.