En Sık Rastlanılan İlişki Problemleri

Adanali

Member
Yeri geldiğinde kendimizle bile kavga ediyorken, iki insanın olduğu yerde çatışma olmaması mümkün müdür? Hayatımızın büyük bölümünü paylaştığımız partnerimizle bir tartışma ya da çatışma yaşanmaması neredeyse imkansızdır. Arada romantik ve güçlü bir bağ mevcut olsa da her iki partner kendine ait duyguları, fikirleri ve değerleri olan iki ayrı bireydir. Bu nedenle tartışmalar kaçınılmazdır. Şunu da unutmamak gerekir. Mutlu çiftler de tartışır. Ancak önemli olan bu tartışmaların üstesinden gelebilmek ve her tartışmadan daha güçlü bir ilişkiyle çıkabilmektir. Bahsi geçen bu sorunlar nelerdir? Gelin bir göz gezdirelim.

1- Parasal Sorunlar
Maddi konular, ilişkilerin her evresinde karşılaşılan bir sorundur. Partnerler arasındaki gelir farkı, ilişkilerde tartışmaları tetikleyebilir. İlişkilerdeki parasal sorunların bir diğer nedeni de partnerlerin parayla ilgili farklı harcama tutumlarıdır. Parasal sorunların gündeme gelmesi için yapılması gereken, ortak harcamalarla ilgili bir plan oluşturmaktır. Kimin neyi ödeyeceğini önceden belirleyin ve bu plana sadık kalmaya çalışın. Bir plana sahip olmak, parayla ilgili sorunların yarattığı stresi azaltacaktır.



2- Günlük Stresten Dolayı Yakınlığın Azalması
Özelikle uzun süreli ilişkilerde çok sık rastlanılan bir sorundur. Uzun süreli ilişkisi olan çiftler, bir süre sonra günlük stresten dolayı birbirinden uzaklaşabiliyor ve birlikte zaman geçirmeyi bir kenara itilebiliyor. Bu durum, partneriyle zaman geçirmek isteyen ama belli nedenlerden dolayı bunu başaramayan kişiler için büyük bir problem haline gelebiliyor. Böyle bir sorun ise partnerlerin kendisini yalnız hissetmesine neden oluyor. Eğer bu tür bir problemle karşı karşıya kaldıysanız ilk yapmanız gereken, birlikte güzel ve samimi vakit geçirmek istediğinizi partnerinizle açık bir şekilde paylaşmanız olacaktır. Doğrudan iletişime geçmek yerine kendinizi geri çekerseniz, aranızda duygusal mesafenin oluşmasına neden olabilirsiniz.