BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Akım gaz boru hatlarındaki sızıntılar için cuma günü toplanacak

humhum

Global Mod
Global Mod
BM Güvenlik Konseyi, Kuzey Akım gaz boru hatlarındaki sızıntılar için cuma günü toplanacak28.09.2022 21:56
Haber Kaynağı: İHA


Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Avrupa’ya taşıyan Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 borazan hatlarında 3 noktada görülen gaz sızıntıları ülkeler arasındaki gerilimi artırırken, Danimarka ve Norveç’in yanı sıra Batılı ülkeler dahi borazan hatlarındaki sızıntıların sabotaj temelli olabileceği yönünde açıklamalarda bulundu. Uluslararası kriz sürme ederken, Rusya’nın talebi üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin, Kuzey Akım gaz borazan hatlarındaki sızıntıları görüşmek üzere altınç günü toplanacağı bildirildi.

Öte yandan sızıntılar konusunda Rusya’yı suçlayan açıklamalara yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kendilerine yönelik suçlamaları “ahmakça” olarak nitelendirerek, “Bu tür senaryoların dillendirilmesi oldukça tahmin edilebilir ve tıpkısı zamanda tahmin edilebilir düzeyde ahmakça ve saçma” dedi.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.