AB’den Rusya’ya yeni yaptırım paketi: Petrole tavan fiyat uygulaması

humhum

Global Mod
Global Mod
AB’den Rusya’ya yeni yaptırım paketi: Petrole tavan fiyat uygulamasıEuronews’in haberine göre; Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen, paketin detaylarını Twitter hesabından paylaştı.

Rusya’nın “Ukrayna işgalini yeni tek düzeye çıkardığını” söyleyen Leyen, “Bu gerginliğin henüz bile artmasının bedelini Kremlin’açınık ödetmeye kararlıyız.” dedi.

Yaptırımlar, bazen Rus mallarına ithalat yasağı ve petrole tavan fiyat uygulanmasını bile içeriyor.

Petrole tavan fiyat uygulaması

Bazı gelişmekte olan ülkelerin az fiyatlarla Rus petrol kaynaklarına ihtiyaç duyduğunu tamlayan Leyen, petrole getirilecek tavan fiyatının “Rusya’nın gelirlerini azaltmaya ve küresel enerji piyasalarını istikrarlı tutmaya yardımcı olacağını” ifade etti.


Yeni kişi ve kuruluşların yaptırım listesine ekleneceğini kaydeden Leyen, Moskova ile olan ticaretin henüz fazla kısıtlanacağını belirtti.

“Özellikle savaş makinesi için ihtiyaç duyulan temel teknolojilerin” aralarında olduğu henüz fazla ürüne yasağın planlandığını mübelliğ Leyen, “Rus ürünlerine yönelik yeni ithalat yasakları, Rusya ekonomisini 7 milyar Euro’luk gelirden mahrum bırakıyor.” dedi.

Yaptırımların ihlali engellenecek

“Rusya, Avrupa muhakeme gücünden ve uzmanlığından yararlanmamalı” tekbencilik Leyen, “AB vatandaşlarının Rusya’ya ilgili şirketlerin yönetim organlarında yer alıntı yasağı” getirileceğini kaydetti.

Yaptırımların ihlal edilmesinin önüne geçecek önlemlerin dahi alınacağını söyleyen Leyen, “Bu nedenle, yaptırımlarımızı ihlal etmeleri halinde bireyleri listeleyebilmek için yeni tek kategori ekliyoruz. Bunun yetişkin tek kararından etkisi olacak” dedi.




Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.