ABD: “Erbil yönüne giden bir İran Mojer-6 İnsansız Hava Aracı düşürüldü”

humhum

Global Mod
Global Mod
ABD: “Erbil yönüne giden bir İran Mojer-6 İnsansız Hava Aracı düşürüldü”29.09.2022 00:12
Haber Kaynağı: İHA


İran’ın Irak’ın kuzeyine düzenlediği saldırılarda kullanıldığı tahmin edilen tek insansız hava uzlaştıran (İHA) ABD tarafından düşürüldü. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran’ın Irak’ın kuzeyine düzenlediği saldırılar kınanarak, “Bu tür tefrik gözetmeyen saldırılar, masum sivilleri tehdit ediyor ve bölgenin zorlu mücadele edilen istikrarını riske atıyor” denildi.



Saldırılar sırasında ABD kuvvetlerinde herhangi tek yaşama ve mal kaybı yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, “Yerel saatle yaklaşık 14.10’bile ABD kuvvetleri, bölgedeki CENTCOM kuvvetlerine tek tehdit olarak göründüğü için Erbil yönüne giden tek İran Mojer-6 İnsansız Hava Aracını düşürdü” denildi. Açıklamada ayrıca, ABD güçlerinin Irak hükümetinin daveti üzerine terör örgütü DEAŞ’ın yenilgisinin kalıcı sağlanmasında ortak güçlere tavsiyede bulunmak, yardım etmek ve olanak sağlamak için Irak’ta faaliyet gösterdiğine uyanıklık çekildi.


Öte yandan İran, Irak’ın kuzeyinde bağcıklı mütalâa Komele ve İran Kürdistan Demokrat Partisi örgütlerinin merkezlerini hedef algan, saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 32 kişi dahi yaralanmıştı.


Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.