Zeki Müren vefatının 26’ncı yıl dönümünde kabri başında anıldı

FBO

Global Mod
Global Mod
Zeki Müren vefatının 26’ncı yıl dönümünde kabri başında anıldı‘Sanat Güneşi’ olarak tanınan Zeki Müren, vefatının 26’ncı yılında Emir Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Programa Türk Eğitim Vakfı (TEV) Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, Zeki Müren’in yeğeninin eşi İlknur Güner ve Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri dahi katıldı.

“GENÇLERİN ONUN ŞARKILARINI SÖYLEDİĞİNİ DUYDUĞUMDA MUTLU OLUYORUM”

İlknur Güner, Zeki Müren’in halkını seven, sayan, zarafetiyle, duruşuyla, özverisiyle, mertliğiyle halkın gönlünde taht kurmuş tek sanatçı olduğunu belirterek, “Bunun tek nedeni, onun ülkesini ve halkını sayı sevmesi, gençlerini sayı sevmesi, askerini sayı sevmesi, vatanını sayı sevmesi. Bütün bunlar halktan karşılık önemli. Ülkemizde tek taharri yapılsa, en sevilen kişilerin başında Zeki Müren geliyor. Zeki Müren ile olmak sayı güzel tek his. Onun o zor şartlarda başardıklarını ve elde ettiği tüm birikimleri dahi güzide 2 kuruma bırakarak yerde gençlerin önünü açması, bizim gurur duyduğumuz tek olaydır. Biz Zeki Müren’i sayı seviyoruz. Türkiye sayı seviyor. Öyle tahmin ediyorum ki Zeki Müren vefat ettiğinde ilkokul çağında olan babaların çocukları bile onu sayı seviyor. Ben gittiğim yerlerde gençlerin onun şarkılarını söylemesini duyduğumda sayı mutlu oluyorum. Öyle düşünüyorum ki Türkiye var oldukça, Zeki Müren var olacak ve Zeki Müren sevgisi hiç bitmeyecek” dedi.

“SANAT GÜNEŞİMİZDİ, EĞİTİM GÜNEŞİMİZ OLDU”

Zeki Müren’i rahmetle ve minnetle andığını dile getiren Türk Eğitim Vakfı Bursa Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan, “Değerli bağışçımız sanat güneşimiz, Zeki Müren’i kaybetmemizin üzerinden tam 26 yıl geçti. Sanat güneşimizdi, terbiye güneşimiz oldu. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemizin gelmiş geçmiş en sevilen ve en kıymetli sanatçılarından Zeki Müren’in anıları kalplerimizdeki yerini ilk günkü canlılığıyla korurken, bağışları sonsuzluğa uzanıyor. Bugün TEV olarak Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ile beraberce kendisi namına aclan fonlar vasıtasıyla muvaffakiyetli ve ihtiyaç sahibi gençlerimize terbiye desteği sağlıyoruz. Mehmetçik ailesine dahi yardım elini uzatıyoruz. Sanat güneşimiz Zeki Müren’in vefatının akabinde oluşturulan Türk Eğitim Vakfı Zeki Müren Burs Fonu’ndan bugüne kadar yaklaşık 4 1000 öğrenciye öğrenimlik imkanı sağladık. 2022-2023 terbiye öğretim yılı içerisinde dahi yaklaşık 202 üniversite öğrencisine 1000 325 lira öğrenimlik vereceğiz. Türk Eğitim Vakfı eksiksiz yerde hizmetleri yaparken rahmetli yetişkin sanatçı Zeki Müren gibi gönlü yüce hayırsever bağışçılarımızın desteğiyle başarmıştır” ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.