Yılbaşı nasıl yazılır? TDK yılbaşı yazılışı nasıl, birleşik mi, ayrı mı?

feateous

New member
Yılbaşı nasıl yazılır? TDK yılbaşı yazılışı nasıl, birleşik mi, ayrı mı?09.12.2022 14:47 Son Güncelleme: 09.12.2022 14:49

Türk Dil Kurumu yazılışı karıştırılan kelimeleri hem örneklerle açıklıyor hem dahi anlamlarını belirtiyor. TDK’ya göre yılbaşı kelimesi “Ocak ayının zaman günü” olarak açıklanıyor. Yani tek yılın sona erdiği yeni tek yılın başladığı ilk gün yılbaşı olarak adlandırılıyor. Peki, yerde kelimenin gerçek yazılışı tam olarak nasıl?

YILBAŞI NASIL YAZILIR? TDK YILBAŞI YAZILIŞI BİRLEŞİK Mİ, AYRI MI?

TDK’ya göre yılbaşı kelimesinin gerçek yazılışı müttehit şekilde oluyor. Yani “yıl başbağ” şeklinde yazmak yazım yanlışı oluyor.

Türk Dil Kurumu’nun yılbaşı kelimesi ile ilgili verdiği örnek ise şöyle;

“Ben, bizde yılbaşını kutlamak niteleyerek tek görenek olduğunu bilmiyorum.” – Nazım Hikmet

Başka örneklerle dahi ifade etmek gerekirse;

“Biz yerde yılbaşında tek arada eğleneceğiz” (gerçek kullanım)

“Arkadaşıma yıl başında kaç gün tatil yapacağımızı sordum” (yanlış kullanım)

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.