Yeni akıllı telefon: Hareket halindeyken bu hatalardan kaçınılmalıdır

humhum

Global Mod
Global Mod
Yeni akıllı telefon
Taşınırken bu hatalardan kaçınılmalıdır.

Yeni bir akıllı telefona geçmek artık genellikle kolay. Ancak engeller var.

© Karıştır ve Eşleştir Stüdyosu/Shutterstock.com

Yeni bir akıllı telefon satın alan herkes, verilerini yeni cihaza taşımak zorundadır. Yardım var, ama aynı zamanda tökezleyen bloklar da var.

Yeni bir akıllı telefona geçmek bugünlerde nispeten kolaydır. Bir Android cihaz ile bir iPhone arasında geçiş yapsanız bile, Google, Apple veya Samsung gibi büyük üreticiler her şeyi kolaylaştırmayı amaçlayan faydalı talimatlar veya uygulamalar sunar. Bununla birlikte, kullanıcıların kaçınması gereken bazı hatalar vardır.

Hata: Yedeklemeyi unuttum

Tüketiciler zaten verilerini düzenli aralıklarla yedeklemelidir. Ancak, bu özellikle taşınmadan önce önemlidir, çünkü beklenmedik bir sorun olması durumunda kimse iletişim bilgilerini veya fotoğrafları kaybetmek istemez. Sohbet geçmişlerinin genellikle aktarılabilmesi için önce yedeklenmesi gerekir. Kullanıcılar bunun WhatsApp ile nasıl çalıştığını, örneğin habercinin yardım alanında öğrenebilirler.

Hata: belleği dolduruyor

Bir akıllı telefon hareketi, muhtemelen yeniden temizlik yapmak için en iyi fırsattır. Birçok cihazda sayısız uygulama, artık ihtiyaç duyulmayan fotoğraflar ve yıllar boyunca birikmiş ve gereksiz yere depolama alanı kaplayan başka dosyalar bulunur. Yeni cep telefonunun doğrudan çöple dolmaması için, kullanıcıların önce ortalığı toplaması ve gereksiz yüklere veda etmesi gerekir.

Hata: bloatware’i yoksay

Durum, sözde bloatware ile benzerdir. Bu, yeni cihazlar satın aldığınızda önceden yüklenmiş olan ve her şeyi gereksiz yere “şişiren” bir yazılımdır – adı da buradan gelmektedir. Akıllı telefonlarda genellikle kullanıcının ihtiyaç duymadığı çok sayıda uygulama önceden yüklenmiştir. Bu uygulamaları devre dışı bırakmak veya silmek size yalnızca daha fazla depolama alanı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda her şeyi takip etmenize de yardımcı olur.

Hata: Ayarları kontrol etmeyin

Kullanıcılar, yeni akıllı telefonun cihaz ayarlarını da göz ardı etmemelidir. Pek çok şeyi kendi tercihlerinize uyarlamakla kalmaz, aynı zamanda işletim sisteminin güncel olup olmadığını ve diğer güvenlik işlevlerini de kontrol edebilirsiniz.

Hata: Eski uygulamaları kullanın

Birçok kişi favori uygulamalarını yıllardır kullanıyor. Ancak bazı durumlarda, bunları kullanmaya devam etmeniz önerilmez. Bir yandan, hemen hemen her uygulama için daha güncel bir tasarım ve ek işlevlerle puan alabilecek alternatifler var. Öte yandan, eski bir uygulama artık güncelleme almıyorsa saldırganlar için bir ağ geçidi haline gelebilir. En kötü durumda, bilinen güvenlik açıkları artık kapanmaz ve yabancılar kullanıcının verilerine erişebilir.

SpotOnNews