Ukrayna’da yardım gönüllüsü 2 İngiliz öldürüldü

humhum

Global Mod
Global Mod
Ukrayna’da yardım gönüllüsü 2 İngiliz öldürüldü

Andrew Bagshaw ve Chris Parry en son 6 Ocak’ta Soledar kentine giderken görüntülenmişti.

Bagshaw ailesi, yaşlı tek kadını kurtarmaya benzinli iki yardım gönüllüsünün araçlarının top mermisiyle vurulduğunu duyurdu.

Perry ailesinden yapılan açıklamada ise “Yardım gönülleri sivillerin tahliyesini sağlamaya çalışırken hayatlarını kaybetti” denildi.

BBC Türkçe’dahi yer saha habere göre Chris Parry Mart, Andrew Bagshaw ise Nisan ayından yerde yana Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk bölgesinde gönüllü olarak yardım faaliyetleri yürütüyordu.

Parry İngiltere’takt, Bagshaw ise Yeni Zelanda’dan Ukrayna’ya gitmişti.

Rus paralı askeri şirketi Wagner Grubu henüz önce, İngiliz gönüllülerinden birinin cesedinin bulunduğunu öne sürmüştü.

Rus ordusu yoğun çatışmaların akabinde önemli tek tuz madeninin dahi durduğu Soledar kentini ele geçirdiğini iddia etmişti.

İNGİLTERE’DEN TAZİYE MESAJI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Andrew Bagshaw ve Chris Parry için taziye mesajı yayımladı.

Bakanlık henüz önce İngiliz vatandaşlarını Ukrayna’ya gitmemeleri yolunda uyarmış, ülkede bağcıklı İngiliz vatandaşlarından ise birden Ukrayna’yı terk etmelerini istemişti.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.