Top model Franziska Knuppe 50. yaş gününde

humhum

Global Mod
Global Mod
Franziska Knuppe
“Benim yarı yaşımdaki kasiyerler beni sık sık ismimle çağırır”

Mevcut bağlantıyı kopyala

Franziska Knuppe, uluslararası modellik kariyerinin başlangıcı olan Wolfgang Joop tarafından garson olarak keşfedildi. Yaşlanmak ve gençliği hakkında bir konuşma.

Bayan Knuppe, kaşifiniz Wolfgang Joop senin hakkında, gerçekçiliğini “evde mutlu” olmana borçlu olduğunu söyledi. Memnun olmak için neye ihtiyacınız var?
Ailem ve halka açık olmayan birlikte hayatımız. Ev hanımı olmaktan keyif alıyorum ve yemek yapmayı seviyorum. Diğeri ise benim gösterişli hayatım. Yaşadığım iki farklı hayat var.

25 yıldır evlisiniz, neredeyse yönetiminizle aynı uzunlukta. Sadakat elbette sizin sorununuz. Kendinize nasıl sadık kalırsınız?
Çevrem aracılığıyla. Kırmızı halı etkinlikleri gibi dış etkenlerden dolayı ön plana çıkmamam için ailem bana destek oluyor. Ve kararlarımın arkasında duruyorum. Kocam ve ben doğumdan sonra çocuğumuzu emir almak veya sosyal medyadaki erişimimizi artırmak için kullanmayacağımıza karar verdik.

25 Nisan 2024 08:57

Lena Gercke

“İlk milyonum 25 ya da 26 yaşımdayken hesabımdaydı.”

Genç halinize tavsiye edeceğiniz bir şey var mı?
Hayır, o zamanlar yaptığım şeyden oldukça memnunum. Ve hatalardan ders çıkarırsın. Kötü kararlar verdiğimde başka fırsatların kapılarını açtılar.

Genellikle olduğunuzdan çok daha genç olduğunuz düşünülür.
Çok komik, benim yarı yaşımdaki kasiyerler sıklıkla benim adımı kullanıyor. Çoğunlukla daha genç olarak algılanmamın da tutumumla çok ilgisi var: Hayattan keyif alıyorum, yemek yemeyi ve vakit geçirmeyi seviyorum. Ayrıca iş yerindeki pozitif stresten de keyif alıyorum çünkü işimi seviyorum. Genlerin rol oynadığı açıktır. Büyükannem 94, annem 71 yaşında, ikisi de daha genç görünüyor. Hiçbir zaman rakamın söylediği gibi hissetmedim.

Siyah beyaz bir fotoğraf model Franziska Knuppe'yi gösteriyor

© Holger Maas / Model Yönetimi Hamburg

Kişiye

Franziska Knuppe, 7 Aralık 1974'te Rostock'ta doğdu ve Potsdam'da büyüdü. Liseden mezun olduktan sonra Münih'te otel müdürü olarak çıraklık yaptı. Daha sonra okumak için Potsdam'a geri döndü. Aynı zamanda bir kafede garsonluk yapıyordu. Orada 1997 yılında moda tasarımcısı Wolfgang Joop tarafından keşfedildi ve bunu uluslararası modellik kariyeri izledi. Aynı kafede kocası Christian Möstl ile de tanıştı. İkili 1999'da evlendi. 2007'de kızları Mathilda Ruby doğdu.

Kariyerinizin hangi anlarına sevgiyle bakıyorsunuz?
27 yılın öne çıkanlarını seçmek zor. Dünyanın her yerinde harika fotoğrafçılarla çalıştım. Peter Lindbergh beni New York'taki Brooklyn Köprüsü'nde fotoğrafladı ve bu elbette çok özel bir an oldu. Ama sadece ünlü isimler değil, harika bir takımda çalışmak da beni mutlu ediyor.

Uzun zamandır yanınızda olan bir kıyafet var mı?
Evet, birkaç tane. Bazı şeylerden ayrılmayı çok zor buluyorum. Kızımla paylaştığım kıyafetlerimiz için evde küçük bir alanımız var. 20 yıllık bir kot pantolon uzun zamandır yanımda. Aynı zamanda kot pantolonun o zamanki görünümüne benziyor, bol ve yırtık. Kocam bir keresinde şaka amaçlı şöyle demişti: Artık onları giyemezsin, 50 yaşına yaklaşıyorsun! Ama vazgeçemiyorum, seviyorum.

Klum'lar – son derece güzel bir aile

Heidi Klum, 1998, ebeveynleri Erna ve Günther ile birlikte konuyu araştırıyor bikiniSports Illustrated'ın kapağında Heidi'nin yer aldığı sayı

Kendi aralarında modeller: Erna Klum kamuoyunda yalnızca ünlü kızıyla tanınıyor. Ancak 80 yaşındaki kendisi de 1972'de güzellik kraliçesi tacını taktı. 1998'de Heidi Klum, o zamanlar için bir sıçrama tahtası olarak kabul edilen “Sports Illustrated” dergisinin ünlü mayo sayısının kapağını süslediğinde burada ikisi birlikte oturuyorlar. büyük bir modelleme kariyeri

© Franz-Peter Tschauner / Resim Birliği

Daha

Geri

Daha öte

Kendinizi hangi anlarda güzel buluyorsunuz?
Bunlar, yakın zamanda “Bambi”de yaptığım gibi, mutlaka cömert makyaj yaptığım anlar değil. Ama sabah uyandığımda aynaya baktığımda, ah, bugün biraz güneş kremine ihtiyacım var diye düşünüyorum. Çoğu zaman sabah uyanırsınız, aynaya bakarsınız ve şöyle düşünürsünüz: Aman Tanrım, solgunum. Ama eğer iyi uyumadıysam kendi kendime şunu düşünüyorum: Tamam, gün yine de güzel olacak.

Bu senin hayat motton gibi bir şey mi?
Evet, kulağa ne kadar sıradan gelse de “yaşa, sev, gül!”. Ben temelde olumlu bir insanım, her zaman öyleydim.

Bu günlerde 50 yaşına girdin. Doğum gününü nasıl kutlarsın?
Ellinci yaşımı yaz aylarında büyük bir partiyle kutlamak istiyorum. O gün ailemle birlikte yemek yemeye çıkıyorum. Her zaman bir göz yaşı vardır. Babam on iki yıl önce benim doğum günümde öldü. Ona kadeh kaldırıyoruz ve anılarımızı paylaşıyoruz. Bu iyi hissettiriyor.