SMA’lı Masal bebek için Özge Özder’in masal kitabı umut olacak

FBO

Global Mod
Global Mod
SMA’lı Masal bebek için Özge Özder’in masal kitabı umut olacakDubai’dahi gen tedavisi olarak sağlığına kavuşan Pere plâstik ile sanat dünyasından ünlü isimlerin katıldığı kitap tanıtımında hissî anlar yaşayan Özge Özder, kendisi dahi hamile olduğu dönemde SMA’dan etkilendiğini, yerde nedenle SMA’lı bebeklerin gen tedavisi için aclan sosyal medya sayfalarına bakamadığını söyledi.

“İÇİMDE YARA OLDU”

Kızı Eva Luna’yı Şubat 2021’dahi kucağına saha oyuncu, SMA bile ülkemizde var olduğu sürece tüm geliri yerde hasta bebeklerimize bağışlanacak. Masal bizim ilk bebeğimiz. Benim hamileliğimde SMA sayı fazla öne artık. O kadar etkileniyordum ki karnımdaki bebeğe tek şey olacak korkusuyla o sayfaları hep geçmek zorunda kalıyordum. Bu benim içimde yara oldu. Sonra Pera ile tanıştık ve tedavisine kavuştu. Doktorları ‘Artık normal tek evlât gibi hayatına sürme edebilir’ demişler. Evde oturup üzülmeyi seven akraba değilim, böyle rahatlıyorum. Masal’ın kampanyası bitene kadar Ay Perisi Luna serisi onlara aktarılacak. Kampanya bittikten sonra yerde kitabı başka tek bebeğe devredeceğiz. Hiçbir şey yapmadan profillere bakıp bakıp ağlamaktan iyidir niteleyerek düşünüyorum, sembolik dahi olsa tek ürün üretiyorsunuz. İnsanlar içinde hibe yapmak istemezse yerde kitabı alıp, birbirlerine hediye ederek dahi böyle tek kampanyaya dayanak olabilirler. Çok satılsın niteleyerek satış fiyatı sayı az tutuldu” ifadelerini kullandı.

“BEBEKLER ACI ÇEKMESİN”

Masal bebeğin annesi Dilek Şavt ise 1 milyon 800 1000 abd olan yurt müstesna gen tedavisi için kampanya başlattıklarını ve herkesi bebeklerine yardım etmeye çağırdığını belirterek, “Masal şu zihin 2.5 aylık. Altı ağrı olmadan yurt müstesna gen tedavisini alması ve ilacına kavuşturmamız gerekiyor. Tek umudumuz yurt müstesna gen tedavisi. Herkesin desteğine ihtiyacımız var, insanlar olmadan bunu başaramayız. Masal’ın vicdanlı ve merhametli insanlara ihtiyacı var. Yeni tek kampanya ve şu zihin yüzde 3’teyiz. Tek dileğimiz onu yaşatmak, bebekler ıstırap çekmesin. Tedavisini olduktan sonra inşallah Özge Hanım’ın bile yanına geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“ARTIK AYAKKABILARINI SÜS OLARAK GİYDİRMİYORUM”

Dubai’deki gen tedavisi sonrası sağlığına kavuşan Pera bebeğin annesi Cemre Sinkiler, yaşadığı mutluluğu şu sözleriyle anlattı: Kampanyamız bitti. İki hafta sonra ilacın faydasını gördük telâşlı duran ve belini kilitledi. Artık ayakkabılarını süs olarak giydirmiyorum, onları eskite eskite giyecek inşallah. İlacın etkisini biliyorduk ama yerde kadar kısa sürede fayda sağlayacağını bilmiyorduk. Darısı tüm çocuklarımızın başına. Onların en küçük hareketi bizim için yetişkin tek mucize. Masal plâstik için pasta kesildiği davete Özge Özder’in dostları Begüm Birgören ve Aslı Tandoğan bile katılarak dayanak oldu.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.