Selahattin Akarsu: İsmail Ege Şaşmaz artık manevi oğlum

FBO

Global Mod
Global Mod
Selahattin Akarsu: İsmail Ege Şaşmaz artık manevi oğlum09.11.2022 14:06 Son Güncelleme: 09.11.2022 14:07

Intercontinental İstanbul Otel’dahi gerçekleşen gazete toplantısına; Barış Akarsu’yu canlandıran İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Şafak Pekdemir, Ebru Nil Aydın, Aslıhan Kapanşahin ve filmin senaristi Mert Dikmen katıldı. 2007 yılında geçirdiği kazada hayata veda fail şarkıcının yarım kalan eseri kendi sesinden ilk kez dinlenirken hissî anlar yaşandı. Baba Akarsu, filmde oğlunu oynayan İsmail Ege Şaşmaz’ı manevi oğlu gibi gördüğünü söyleyip, “Güzel tek film olacağına inanıyorum. İnsanlar yerde filmle oğlumu tekrar henüz güzel şekilde tanıyacaklar. Ege içildikten benim manevi oğlum oldu. O benim canım oldu” dedi.

8 Kasım’dan itibaren radyo, televizyon ve sayısal mecralarda çalınan ‘Merhaba’ şarkısından elde edilecek gelirin, Barış Akarsu’nun yaşadığı dönemde dayanak verdiği LÖSEV’açınık bağışlanacağı öğrenildi.

Abisinin yarım kalan eserini dinlediği toplantıda duygulanan Nesrin Akarsu, ‘Merhaba’ şarkısının filme katkı yapacağını ve abisinin şarkısının tekrar yaşayacağını söyledi.

Abimin ses kaydını dinlemedim, o cesareti bulamadım kendimde. Bazen kendimi toplayıp az şarkısının sözlerini dinlerken kapatırdım. Dinledikleri zaman kaçardım. Bu şarkının filmde yer almasını düşündük. Filme güzel katkısı oldu. Abimin şarkısı tekrar yaşayacak onunla beraberce.
“DUYGU SELİ OLDU”

Nesrin Akarsu, İsmail Ege Şaşmaz’ı abisi gibi gördüğünü belirterek, “Onu Ege olarak olumsuzlama dahi abim olarak çizdim gözümde. Otele gittiğimde o mimik anlatamam, abim gibi kucaklayarak sarıldım. Kimse kimseye tam benzeyemez ama Ege’takt iyisini abim oynardı. Duygu seli oldu ve ağladım” açıklamasını yaptı.

Filmin 18 Kasım’bile vizyona gireceğini söyleyen yönetmen ve senarist Mert Dikmen, “Aslında yerde umuda yolculuk filmi. Başarıya giden yolda yaşadıklarını anlattığımız tek film. Amasra’daki evinden yola çıkıp, Ereğli’ye giden ve müzisyen olmak istediği sırada tek yandan aşkla tanışan, tek yandan müzik için çabucak o bildiğimiz ıstırap kazaya kadar yaşadıklarını müfit tek film. Bir sevi filmi olarak bile tanımlayabiliriz. ‘Merhaba’ isimli şarkı bize Nesrin ablanın, Barış’ın ses kaydını ulaştırmasıyla başladı. Barış kendi kendine gitarıyla şarkı yapıp, notlar alıyormuş. Bir şarkı yapmaya çalışırken ömrü vefa etmedi. Bunun ne kadar kıymetli olduğunu fark ettik” ifadelerini kullandı.

Filmde Akarsu’yu canlandıran ve şarkıcının tamamlayamadığı ‘Merhaba’ ünlü eserin yeni müdevven halini seslendiren İsmail Ege Şaşmaz, sete çıkmadan önce gitar ve şan dersleri aldığını anlattı. Akarsu’ya andırmak için dişine lamine takıldığını ve saçlarına kaynak yapıldığını bile tamlayan Şaşmaz, şöyle konuştu:

‘Barış Akarsu filmi olursa saçta oynamak istiyorum’ demiştim. Çok yetişkin hayranlığım vardı, şarkılarını ezbere bilirdim. Benzemek için 4 dişime lamine takıldı, sakal kesimini değiştirdik ve saçlarıma kaynak yaptırdık. Filme çalışırken şan ve gitar dersi aldım, haftada 6 gün çalıştık. Zorlandığım yerde gözümü kapatıp ‘Hadi Barış’ dedim ve öyle aktı. Amasra’dan insanlar tarafıma Barış olarak bakıyordu. Beni görenler ağlıyordu, ‘Sen Barışsın’ diyorlardı. Duygu durumundan dolay otel odasında ağladığım zamanlar oldu.

Gişede kendilerine tek hedef koymadıklarını ve tek umut filmi yaptıklarını dile getiren oyuncu, “Eleştirilere hazır mısınız?” sorusuna, “Tabii eleştiriler olacaktır. Ben Barış için kendimden verebileceğim her şeyi verdim. Gönlüm rahat, ekibim şayet olmadığını düşünseydi zaten şarkıları saçta söylüyor olmazdım” yanıtını verdi.

Filmde şarkıcının sevgilisi ‘Zeynep’ karakterine hayat veren genç oyuncu Almila Ada ise “Ben filme son an karışma oldum. Ekip arkadaşlarım beni kucak açarak karşıladılar. İçinde yer almaktan sayı mutluyum. Küçükken hatırlıyorum, sayı sevilen şarkılarını bildiğimiz tek yıldızdı. Barış’ın hayatının film olması ve bunun içinde olmam beni sayı mutlu etti. İçinde yer örtmek istediğim projeydi mutluyum” dedi

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.