Roman Polanski: İstismar kurbanıyla enstantane

humhum

Global Mod
Global Mod
Samantha Geimer
Şaşırtıcı enstantane: Roman Polanski taciz kurbanıyla poz veriyor

Roman Polanski taciz ettiği kadınla 1977’de 13 yaşındayken tanıştı.

© imago/NurPhoto

1988’de Roman Polanski’ye kasıtlı olarak zihinsel sıkıntı vermekten dava açtı. Şimdi Samantha Geimer şaşırtıcı bir şekilde yönetmenle bir fotoğrafta poz verdi ve maruz kaldığı tacizi önemsiz gösteriyor.

Roman Polanski, taciz kurbanı Samantha Geimer ile tanıştı ve gülümseyerek fotoğraf çektirdi. Geimer, resmi özel Instagram hesabına bile yükledi. Polanski’nin eşi Emmanuelle Seigner, profilinde bir ekran görüntüsü paylaştı. Görüşme, Seigner’in Geimer ile Fransız dergisi “Le Point” için yaptığı röportaj için gerçekleşti.

Sohbetin konusu elbette 1977’deki olaydı. Roman Polanski, o zamanlar 13 yaşında olan Polanski’yi bir fotoğraf çekiminde alkol ve sakinleştirici Quaaludes ile uysallaştırmış ve ardından cinsel tacizde bulunmuştu. “Uyuşturucu kullanarak tecavüz” suçlaması daha sonra “reşit olmayan biriyle evlilik dışı seks” e indirildi.

Yönetmen ABD’de yargılandı ve daha sonra 90 gün hapis cezasına çarptırıldı. 42 gün sonra serbest bırakıldı, cezasının ertelenmesi için bir anlaşma sağlandı. Yargıcın bu anlaşmaya uymayacağı anlaşılınca Polanski, Londra üzerinden Fransa’ya kaçtı. 2009’da İsviçre’ye girerken tutuklandı ve on ayını parmaklıklar ardında ve ev hapsinde geçirdi.

#MeToo hareketi sırasında, Polanski aleyhine 1970’lerde küçüklere tecavüz ve taciz edildiği iddiasıyla ilgili başka iddialarda bulunuldu.

Roman Polanski: Samantha Geimer uzlaştırıcı açıklamalarından rahatsız

Samantha Geimer röportajda “Açık konuşayım: Polanski’nin başına gelenler benim için hiçbir zaman büyük bir sorun olmadı” dedi. “Bunun için tutuklanabileceğinizin yasa dışı olduğunu bile bilmiyordum. İyiydim, hala iyiyim” dedi. Hikayenin tekrar tekrar gündeme gelmesi onun için daha büyük bir yük.

1988’de Geimer, Polanski’ye kasıtlı olarak zihinsel sıkıntı vermekten dava açmıştı. Taraflar mahkeme dışında barıştı. Bu arada Samantha Geimer, yönetmenin cezasını çektiğine inanıyor. Roman’ın cezasını çektiğini artık herkes bilmeli” dedi. “Benim açımdan kimse onun hapse girmesini istemedi ama o yaptı ve bu yeterliydi. Topluma olan borcunu ödedi.”

2014’te bir kitapta ona sert davrandıktan sonra, ona el yazısıyla özür dileyen bir mektup yazdı. Sorumluluğu üstlendi ve Geimer’in daha sonra alenen kısmen sorumlu tutulan annesini temize çıkardı.

SpotOnNews

#Konular