Pop süperstarı Taylor Swift tüm NFL’i korkutuyor

humhum

Global Mod
Global Mod
Travis Kelce, NFL kariyerinde iki kez Super Bowl da dahil olmak üzere çok şey kazandı. Ancak en çok ilgiyi bir aşk söylentisi yüzünden çekiyor: Pop süperstarı Taylor Swift ile ilişkisi olduğu söyleniyor. Bu, histeriyi yeni bir seviyeye taşıyor ve tüm NFL sirki bundan faydalanıyor.

kaydeden Anja Rau

Bu makale ilk olarak n-tv.de’de yayınlandı.

Travis Kelce’nin başarıları etkileyici. NFL’de zorlu son on yıldır oynanıyor ve 2013’te Kansas City Chiefs onu genel klasmanda 63. oyuncu olarak seçti. Franchise ile 2019 ve 2022’de Super Bowl’u kazandı ve her seferinde gol attı. Sekiz kez Pro Bowl’a seçildi ve NFL 2010’un Tüm On Yıl Takımının bir parçası ve kendi pozisyonunda yalnızca Tom Brady’nin yardımcısı efsanevi Rob Gronkowski ile berabere kaldı.

Art arda yedi sezonda 1.000 karşılama yardasına ulaştı, bu bir NFL rekoru. Ayrıca yalnızca 15 maç oynamasına rağmen 2020’de 1.416 yarda ile en çok karşılayan yarda rekorunu elinde tutuyor. 2022’de 10.000 kariyer yardası sınırına ulaştı; bu, daha önce herhangi bir zorlu sonun ihtiyaç duyduğundan daha az sezon (10). Yıldız oyun kurucu Patrick Mahomes’in takımında önemli bir oyuncu.

33 yaşındaki oyuncu saha dışında da çok şey yaptı ve bu da ona ilgiyi garanti ediyor. Üç yıldır NFL’de oynadığı 2016 yılında, “The Bachelor” benzeri bir kubbe şovu olan “Catching Kelce” adlı TV şovunun ana karakteriydi. Bu arada, kazananla ilişki uzun sürmedi. NBC’de gece yarısı programı “Saturday Night Live”ın bir bölümüne ev sahipliği yaptı. Kendisinden iki yaş büyük ve Philadelphia Eagles’ın pivotu olarak sözleşmeli olan kardeşi Jason ile birlikte popüler futbol podcast’i “New Heights”ı yönetiyor.

Taylor Swift, Kelce’nin Instagram kanalını patlattı

Yine de şöhretini en üst düzeye çıkarmak için önce bir kadının ortaya çıkması gerekiyordu. İnanılmaz yüksekliklere yükselmesine izin vermek: Taylor Swift. İkilinin sevgili olduğu dedikoduları ortaya çıkınca Kelce için hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Her şey oldukça zararsız bir şekilde başladı. Temmuz ayındaki podcast’te Kelce, turnesi sırasında Swift’le Kansas City konserinde buluşmak ve ona bir arkadaşlık bileziği vermek istediğini söyledi. Ancak sesini korumayı reddederdi. Daha sonra geçen hafta bir ESPN röportajında Swift’i bir maça davet ettiğini söyledi: “Ona ‘Seni Arrowhead’de sahneye çıkarken gördüm’ dedim. (Chiefs Stadyumu, editörün notu) sallandın. Belki de hangisinin daha karizmatik olduğunu görmek için Arrowhead’de sahneyi salladığımı görmelisin.”

Müzik yıldızı
Tüm rekorları kırıyor: Taylor Swift’in başarısının arkasında ne var?

22 Ağustos 2023

Kelce’nin değerlendirmesini açıkça kaybettiği bir provokasyon. Swift’in yalnızca Instagram’da 273 milyon takipçisi var, “Swifties” adı verilen hayranlar takıntılılıkları ile biliniyor – Kelce’nin şu anda 3,4 milyon takipçisi var. Ancak kanalı son dört haftada yüzde 35’ten fazla büyüme kaydetti. Rakamlar özellikle geçen Pazar günü patlama yaşadı; Cumartesi gününe göre yüzde 276 daha fazla.

Çünkü Pazar günü Kansas City Chiefs, Chicago Bears’a karşı oynadı. Chiefs konuk takımı 41-10 mağlup etti ve Kelce golü attı. Ancak asıl gösteri saha dışında yaşandı. Ayrıca anne Donna’nın oğlu Taylor Swift’e tezahürat yaptığı Kelce ailesinin locasında oturuyordu. Ve hayranlar çıldırdı. Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde iletişim profesörü olan Daniel Durbin, New York Times’a “Bu, durumu tamamen farklı bir seviyeye taşıyor” dedi. “Bu steroid kullanan bir şöhret ve güçlü bir etkisi var.”

Yıldız antrenör Belichick bile “yakalama” hakkında yorum yapıyor

Dallas Cowboys’un yıldız defans oyuncusu Micah Parsons, eski Twitter hesabı olan X’te bir kadının “hayatınızı değiştirebileceğini!!!” yazdı. Hatta New England Patriots’ın sert cevaplarıyla tanınan yıldız koçu Bill Belichick bile bir radyo programında “Travis Kelce kariyerinde pek çok büyük başarı elde etti; bu en büyüğü.” dedi.

Ancak -ki bu hikaye boyunca dikkate alınmalıdır- Kelce ve Swift’in gerçekten sevgili oldukları kesin değildir. Belki ikisi sadece arkadaştır. İkili henüz bu konuda spesifik bir yorumda bulunmadı. Ancak bu, “Swifties”in en güzel hikayeleri bulmasına ve harika bir romantizmin hayalini kurmasına engel değil. Bu etkiyi gösteren bazı posterler Arrowhead Stadyumu’nda görülebilir.

Elbette medya buna mükemmel bir şekilde uyuyor. Fox kameraları, Kelce’nin tepkisini yakalamak için neredeyse her topa dokunduğunda Swift’e yöneldi. Tavuk parmakları yiyordu, Chiefs’e tezahürat yapıyordu, hatta kendisine bir dudak okuyucusu bile tahsis edilmişti. Ve: Fanatics.com ürün sitesinde 30 dakika içinde tükenen Chiefs rüzgarlık ceketi giyiyordu.

Kelce: “İnanılmaz görünüyordu”

Mahomes de özel ilgiyi hissetti ve göz kırparak şunları söyledi: “Onun evde olduğunu duydum ve biraz baskı hissettim. Topu Travis’e vermem gerektiğini biliyordum.” Bu işe yaradı, gol başarının kanıtıdır. Kelce, kardeşi Jason’la yaptığı podcast’te anlattığı geceden oldukça memnun kaldı. Şaka yapmıştı: “Trav, Taylor Swift’in sonunda seni haritaya koyması nasıl bir duygu?” Travis Kelce, “Köşkteki herkesin onun hakkında sadece iyi şeyler söylemesinin harika olduğunu düşündüm.” Şunu vurguladı: “İnanılmaz görünüyordu.” Genel olarak onu ekranda izlemek için biraz zamanı varmış gibi görünüyordu. “Göğüs atışlarını ağır çekimde görmek, annemle çakan beşlikleri görmek, Chiefs Kingdom’ı her yerde görmek” Onun orada olması beni heyecanlandırdı – kesinlikle histerikti. Kesinlikle hatırlayacağım bir maçtı, orası kesin.”

Taylor Swift, Travis Kelce'nin annesi Donne Kelce'nin yanında

Taylor Swift ile Travis Kelce arasında gerçekten bir şeyler olup olmadığı henüz bilinmiyor. Dünya hâlâ çıldırıyor.

© Ed Zurga/AP/dpa

Aynı zamanda ikilinin reklam amaçlı büyük bir gösteride oynadıkları yönündeki söylentilere de değindi: “Hanımlar ve baylar, her şeyi mükemmel bir şekilde sahneledik.” Hatta koçu Andy Reid’in çöpçatan olduğunu iddia etmesiyle ilgili şaka bile yaptı. “Sonra Koç Reid herkese Aşk Tanrısı olduğunu söyledi. Başından beri bunu söylüyordu” dedi. Jason Kelce, Reid’in iki yıldızı bir araya getirmesiyle ilgili herhangi bir gerçek olup olmadığını sordu. Travis Kelce, “Buna nasıl cevap vereceğimi bile bilmiyorum” dedi. “Swift ailesiyle daha önce tanıştığını biliyorum, bu yüzden tüm bu süre boyunca Haberin Detaylarıda kalmış olabilir.” İkisinin gerçekten bir çift olup olmadığına bakılmaksızın bunu bir sır olarak saklamaya devam etti: “Sanki bu benim özel hayatımmış gibi” dedi Travis Kelce. “İkimizin de hayatına saygı duymak istiyorum.” Ve ayrıca: “Hayattan keyif alıyorum ve bu hafta sonundan gerçekten keyif aldım.”

Çok sayıda vurguncu muhtemelen söylenti değirmeninin kaynamaya devam edeceğini umuyor. Diğer şeylerin yanı sıra TV istasyonları. Şarkıcının sadık hayranları da sosyal medyada ilk kez futbol izlediklerini paylaştı. Bu durum seyirci sayısına da etkileyici bir şekilde yansıdı. Fox’un maça ilişkin yayını 24,3 milyon izleyiciyle haftanın en çok izlenen maçı oldu. Fox’un geçen yılın üçüncü haftasına kıyasla 12 ila 17 yaş arası kadın izleyici sayısında yüzde 8,1’lik bir artış gördüğü bildirildi. Diğer veriler, Chiefs’in geçen hafta Jacksonville Jaguars’a karşı oynadığı maçla karşılaştırıldığında oyunun 18 ila 49 yaş arası kadın izleyici sayısında yüzde 63’lük bir artış görüldüğünü gösteriyor.

NFL heyecanı artırıyor

Kimse heyecanı kaçırmak istemez. NFL, Diğerleri’nde geçici olarak kendisini “NFL Taylor Versiyonu” olarak yeniden adlandırdı, ayrıca popülerlikten ve söylentilerden yararlanıyor ve ilgili ürünleri satıyor veya reklamlarını uyarlıyor. Örneğin Kelce’nin Arrowhead Stadyumu’ndan ayrılırken ceketini ve pantolonunu giydiği moda markası KidSuper. İnsanlar kombinasyonun adının “1989 Yatak Odası Resmi” olduğunu keşfettiklerinde interneti çılgına çevirdi. Pek çok kişi bunu Swift’in 27 Ekim’de yayınlayacağı “1989 (Taylor’s Version)” albümüne gizli bir gönderme olarak gördü.

Bu, şirketin inanılmaz derecede satış teşvik edici olduğu ortaya çıkan bir şakaydı. Ceket tükendi, pantolonlar sadece küçük miktarlarda mevcut ve fiyatları 295 (280 euro) veya 285 dolar (270 euro). Aslında serinin adı sadece “Yatak Odası Acıları”ydı. Ancak tasarımcının bir arkadaşı kıyafetin içinde Kelce’yi gördü ve adını değiştirmesini önerdi. Colm Dillane New York Times’a “Tek yaptığımız ‘1989’u yazmaktı” dedi. “‘Ha-ha, bu komik’ diye düşündük ve sonra tweet attım. Cincinnati’deki Swiftie’ler bunu fark etti ve sonra deli gibi yayıldı.”

ABD’li şarkıcı

NFL yıldızı Travis Kelce hakkındaki söylentiler: Bunlar Taylor Swift’in yanındaki adamlardı

Kelce’nin bu kıyafeti giyerek üstü açık bir arabada Swift’le birlikte uzaklaşması da bu heyecana katkıda bulunmuş olabilir. Neyse, kıyafet konusuna geçelim: NFL formalarının satıcısı Fanatics’e göre Kelce’nin 87 numaralı forması, fiyatı 130 dolar (yaklaşık 123,50 euro) civarında olmasına rağmen şu sıralar inanılmaz derecede popüler. Fanatics TMZ’ye şunları söyledi: “Dün Travis Kelce, NFLShop.com da dahil olmak üzere tüm Fanatics ağı genelinde satışlarda yaklaşık yüzde 400 artış kaydederek en çok satan beş NFL oyuncusundan biriydi.”

Gelecek hafta sonu Kelce, Chiefs’iyle New York Jets’te oynayacak. Bu, NBC’deki popüler “Pazar Gecesi Futbolu” maçı (Pazartesi gecesi, 02:20 CEST) – ve Swift’in New York’ta bir dairesi var, bu yüzden tekrar stadyumda canlı olarak orada olabilir. NBC, reytinglerde bir yükseliş bekliyor ve biletlere yönelik yoğun talep nedeniyle fiyatlar da artıyor. Taraftarlar belli ki idolleriyle aynı stadyumda oturabilmeyi umuyorlar. Yani tüm NFL muhtemelen Kelce ve Swift’in halkı bir süre daha meşgul edeceğini umuyor.

merhaba

#Konular