NATO üyesi 11 ülkeden Ukrayna’ya yeni askeri yardım sözü

humhum

Global Mod
Global Mod
NATO üyesi 11 ülkeden Ukrayna’ya yeni askeri yardım sözü

19.01.2023 22:24
Haber Kaynağı: İHA

Ukrayna’ya kendisini Rus saldırılarına karşı savunması için NATO ülkelerinin yardımları sürüyor. Estonya’nın başkenti Tallin yakınlarında yer saha Tapa Askeri Üssü’nde tek araya Estonya, Polonya, Litvanya, Letonya, İngiltere, Almanya, Danimarka, Çekya, Slovakya, Hollanda ve İspanya’dan savunma yetkilileri, Ukrayna’ya yeni askeri yardım sözü verdi.

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur, görüşmenin akabinde başka ülkelerden gelen savunma yetkilileri ile düzenlediği ortak gazete toplantısında, “Batı vahdet içinde kalmalı ve Ukrayna’yı askeri yardımla desteklemeye sürme etmeli. Ukrayna’nın en sayı ihtiyacı olan şey ağır silahlar. Önümüzde hala zorlu savaşlar var” dedi.

Toplantının akabinde yayınlanan ortak bildiride bazen ülkeler yapacağı yardımları açıkladı. İngiltere, 600 Brimston füzesi, Danimarka, 19 tane Fransız yapımı CAESAR tipi obüs, Estonya, havan topları, mühimmat, dayanak araçları ve tanksavarlar, Letonya, Stinger hava savunma sistemleri, 2 helikopter ve insansız hava araçları, Litvanya, uçaksavar sistemleri ve 2 helikopter, Polonya, 70 1000 tane mühimmat içeren S-60 uçaksavar sistemi, Çekya, yüksek kalibreli mühimmat, obüs ve zırhlı personel taşıyıcı gönderecek. Hollanda ise Ukrayna’ya yapacağı askeri yardım paketini yarın açıklayacak.

Öte yandan Almanya’bile bağcıklı Ramstein Hava Üssü’nde yarın aralarında ABD’nin dahi durduğu Ukrayna Savunma Temas Grubu toplanacak ve Ukrayna’ya askeri desteği görüşecek.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.