Müzik: Paul McCartney, Beatles zamanından özel fotoğraflar yayınlıyor

humhum

Global Mod
Global Mod
Müzik
Paul McCartney, Beatles’ın zamanından özel fotoğraflar yayınladı

Müzisyen Paul McCartney fotoğrafını yayınladı

© Richard Wainwright/AAP/dpa

Müzisyen, görüntüleri 1963 ve 1964’te 35 mm’lik bir kamerayla yakaladı. Bunların arasında eski grup üyelerinin daha önce bilinmeyen birçok portresi var.

Eski Beatle üyesi Paul McCartney (80), dünya çapında Beatles kültü patlak verdiği sırada 1963 ve 1964 yıllarında çekilmiş yüzlerce özel fotoğrafını yeni bir resimli kitapta ilk kez yayınladı.

“1964: Eyes of the Storm – Photos and Reflections” adlı kitap, müzik efsanesinin o dönemde 35 mm’lik bir kamerayla yakaladığı 275 fotoğraftan oluşuyor. Ek olarak, 80 yaşındaki, hayatında McCartney’e göre “her şeyin koptuğu” bu biçimlendirici dönemi ayrıntılı olarak anlatıyor.

Daha önce bilinmeyen birçok portre

Fotoğraflar, McCartney’nin bu dinamik zamana ilişkin kişisel bakış açısını sunuyor; Beatles, İngiltere’de ve dünyanın dört bir yanında “fırtınanın gözleri” dediği merkezde kültürel değişime tanık oldu. McCartney yayın hakkında “‘Fırtınanın gözü’nü tekil olarak düşündüm, çünkü Beatles kendi yarattıkları bir fırtınanın ortasındaydı,” dedi, “ama resimlere baktığımızda oldukça fazla olduğunu düşündüm. birden fazla göz.”

Fotoğraflar, Beatles’ın bu olaylı dönemde gezdiği altı şehirden: Liverpool, Londra, Paris, New York, Washington DC ve Miami. Kamera arkasından birçok fotoğraf çekildi. Grup üyeleri John Lennon, George Harrison ve Ringo Starr’ın daha önce bilinmeyen birçok portresi de var. Eski Beatle, “neredeyse aile fotoğraflarına benzeyen” fotoğrafları yeniden keşfetmenin “dokunaklı” olduğunu bildirdi ve fotoğrafların kalitesine şaşırdığını söyledi.

“Fotoğrafların tarihi değeri var”

Kayıtlar, McCartney’nin 2020’de arşivinde yeniden keşfettiği 1000 fotoğraftan oluşan bir envanterden geliyor. Sir Paul, “O zamandan beri hatırlıyorum, ama elbette onun önümde olması farklıydı,” dedi. “Harikaydı çünkü beni geçmişe ve farklı insanlara – diğer Beatles’a, menajerimiz Brian Epstein’a ve o sırada hayatımın bir parçası olan diğer insanlara götürdü.”

Fotoğraflar ayrıca Londra’daki Ulusal Portre Galerisi’nde 1963–64: Eyes of the Storm adlı bir sergide yer alacak. Yine de Paul McCartney, fotoğraf yeteneği konusunda mütevazıydı. “Fotoğrafların her şeyden önce tarihi değeri olduğunu düşünüyorum, bu yüzden başarılı bir fotoğrafçı olarak görülme iddiasında değilim” dedi.

dpa

#Konular