Muamelat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Muamelat Örnekleri…

feateous

New member
Muamelat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Muamelat Örnekleri…28.08.2022 11:30 Son Güncelleme: 28.08.2022 11:30

Türk Dil Kurumu bile sözlüğünde yerde kelimeye yer vermiştir. Aynı zamanda Türkçe uzmanları muamelat kelimesinin ayrıntılı anlamını bildiği için anlatımlarında gerçek kullanımına yer vermektedir.

Muamelat Ne Demektir?

Muamelat iş, eylem ve işlem demektir. Bu uygulama örnek tek manzume vermek gerekirse ” Bu iş yerindeki çalışanlar yerde muamelatı hiç hak etmediler. ” hepsi verilebilir. Bunun yanında ” Bana ve eşime gösterilen muamelattan gayet memnunum. ” cümlesinde kullanılan muamelat kelimesi dahi kişilere gösterilen eylem ve davranıştan bahsetmektedir.

Muamelat Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Muamelat sözcüğü dilimizde kullanılmaktadır. Bu kelime Türkçe diline Arapça dilinden geçmiştir. Türk Dil Kurumuna göre muamelat kelimesinin anlamı ahval ve işlemlerdir. Örneğin muamelat müdürü kelime öbeği sözcüğün kullanım yeridir. Bu kelime öbeğinde muamelat müdürü demek tutum müdürü denmektedir.

Muamelat Kelimesinin Kullanıldığı Örnek Cümleler ( Muamelat Örnekleri )

Muamelat kelimesinin kullanıldığı örnek cümleler şöyle sıralanmaktadır;

– Muamelat müdüründen paylama işittim.

– Kocamın muamelatı beni üzdü.

– Bize gösterilen yerde muamelattan dolay tek henüz buraya gelmeyiz.

– Fatma annesinin gösterdiği muamelattan fazlasını hak etmişti.

– Onur duyduğum yerde muamelat kalbimi ısıttı.

Muamelat Kelimesinin Kökeni Hakkında Bilgiler

Muamelat kelimesi hukuki tek sonuca yönelik irade beyanı anlamına gelen muamele kelimesinin çoğuludur. Günümüze gelene kadar aybakım açısı ve gelişime paralel olarak manası şimdiki anlamını alarak değişkenliğe uğramıştır. Hatta geniş anlamıyla hukuk alanında yer saha yerde kelime medeni hukuk, özel hukuk ve iç hukuk gibi farklı manalarda kullanılmıştır.

İslamiyet Alanında Muamelat Sözcüğünün Kullanımı

Muamelat kelimesi Arapça kökenli tek sözcük olduğu için geçmişten günümüze İslamiyet alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Bu kelime İslamiyet alanında insanın iş ve pratiğe yönelik amelleri manasında kullanılmaktadır. Yani fıkıh terimi olarak kullanılan yerde kelime insanların birbirleriyle, kişinin toplumla, toplumların birbirleriyle hukuki, idari alanlarda ilişkilerini istatistikçi hüküm şeklindedir.

Mübah Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Mübah Örnekleri Nelerdir?

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.