Miçotakis’ten geri adım: Erdoğan’la görüşmeye hazırım

humhum

Global Mod
Global Mod
Miçotakis’ten geri adım: Erdoğan’la görüşmeye hazırım11.09.2022 18:27
Haber Kaynağı: Hürriyet

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Selanik Uluslararası Fuarı’nda gerçekleştirilen gazete toplantısında konuştu.

Son zamanlarda iki ülke arasında yaşanan gerilime değinen Başbakan Miçotakis, Türkiye ile oyun kapılarını açık tutmaya sürme edeceğini ifade etti.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye her zaman açık olduğunu ifade etti.

Miçotakis, görüşme için Çekya’nın başkenti Prag’bile gerçekleştirilecek Avrupa Birliği toplantılarını işaret ederken, Yunanistan ile Türkiye arasında geleceğe yönelik ahbapça ilişkiler kurmak istediğini belirtti.

GERGİNLİK MİÇOTAKİS’İN AÇIKLAMALARI İLE BAŞLAMIŞTI

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis’in ABD’deki açıklamaları sonrası gerilmişti.

Miçotakis, gıyaben vermeden Türkiye’yi kastederek ‘Yunanistan komşularına görüşmek elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, hükümranlık haklarımıza yönelik ihlallere ve birden son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni tek istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum’ demişti.

Miçotakis, yerde sözleriyle bilvasıta olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

Yunan Başbakanın ‘Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır yetişkin ıstırap çektiği ve hâlâ kapanmayan tek yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki başka devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir’ sözleri ise telâşlı alkışlandı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.