Micky Beisenherz kızına yatak almayı anlatıyor

humhum

Global Mod
Global Mod
M. Beisenherz: Kusura bakmayın, özel olarak buradayım
“Betten, bu…?”: Bir mobilya satın almak nasıl sinir savaşına dönüştü?

Yeni bir çocuk yatağı satın almak Micky Beisenherz için bir maceraya dönüştü

© Imago Görselleri

Köşe yazarımız, kızına uyuyacak yeni bir yer almak istedi ve bir dizi aşağılanmaya maruz kaldı.

kaydeden Micky Beisenherz

En azından bu melodi bende kaldı. Son sekiz haftadır bana eşlik etmesi ve ses sağlaması gereken Polonyalı nakliye şirketinin bekleme melodisi. Seksenli yıllarda VHS’de yayınlanan sayısız müstehcen filmin müziği olabilecek, şimdi ise kulaklığımda bir anı olarak kalan bir beste. Ne oldu?

İki ay önce kızımın güzel ranzasını gerçek bir yatakla değiştirmeye karar verdim. Çocuk sekiz yaşında ve bundan sonra ebeveynlerinin yatağında uyumayı bırakması için teşvikler yaratmak istedik. İnternetten eski pembe bir model sipariş ettim. Gelecek hafta teslim edilecek. Peki. Yenisi geldiğinde yer olması için sadece İskandinav ranzasının satılması gerekiyor.

Satış cehennemi ilanları

Yani ilanlara (eski adıyla Ebay) oturup saatlerce, hatta günlerce, göz kamaştırıcı ilgisizliğin dijital uçurumuna bakıyorsunuz. Daha sonra isteksizce fiyatı düşürürsünüz, beklersiniz, tekrar düşürürsünüz, pazarlıkla 100 avroya düşürürsünüz. Ta ki paniğe kapılana kadar çünkü yeni yatak yarından sonraki gün teslim edilecek. Ayılma saatlerinin ardından “onu verme” zamanı geldi.

İsteyenler seni iki kere hareket ettirecekler. Yine de başkaları, eğer onlara getirirseniz, muhtemelen alırlardı. Sen sadece tahtaları kırıp sokağa atmak istiyorsun. Yine de hassas iniş başarılıdır. Saat 23.00’te bir çift geliyor, yatağı söküyor ve istenilen alanı yaratıyor. Yenisi yarın gelmeli. Gelmiyor.

Micky Beisenherz: Kusura bakmayın, özel olarak buradayım

Adım Micky Beisenherz. Castrop-Rauxel’de bir dünya yıldızıyım. Diğer yerlerde her şeyin parasını kendim ödemek zorunda kalıyorum. Ben bir multimedya genel mağazasıyım. Yazar (Extra3, Jungle Camp), sunucu (ZDF, NDR, ProSieben, ntv), podcast sunucusu (“Apocalypse and Filter Coffee”), ara sıra karikatürist. Benim dikkatimi çeken şeyler var. Hatta bazen beni üzüyordu. Ve dürtü kontrolleri sürekli sıkıştığı için muhtemelen dışarı çıkmaları gerekiyor. Benim dini sembolüm artı işaretidir. Jilet benim dans pistimdir. Ve ayaklarım yine kaşınıyor.

Kararlaştırıldığı gibi sabah 9’dan akşam 6’ya kadar kesin olmayan bir zaman aralığını ayırdıktan sonra, günün sonuna doğru bir telefon alırsınız: “Nakliyeci bozuldu. Yeni randevu. Temasa geçeceğiz.” Müzik tutun. Polonya ile diplomatik temaslar kuruldu. Gelecek hafta yeni teslimat tarihi. Özü bekleyen bir gün daha. Bir ara bir telefon geldi: “Evet, saat 16.30 gibi orada olacağız.” Orada değildiler. Bunun yerine akşam 17:45 civarında teslimiyet: “Muhtemelen şehirde bir triatlon falan var. Ulaşamıyoruz. Size yeni bir tarihle geri döneceğiz.”

Çocuk, odalardan oluşan yataksız bir savaş alanında otururken, haftalar boyunca planlama ve pazarlıklar, yanlış anlaşılmalar, Wirecard’ın kredi kontrolü gibi numaralarda çarpıtmalar yaşandı. Hiçbir yere kaos, telefon görüşmeleri, e-postalar ve kısa mesajlar. Ve bu kuyruk tekrar tekrar açılır. Çocuk bizim yatağımızda uyumaya devam etti.

Bir çılgınlık sonra teslimat geldi

Bir noktada zamanı gelmişti: “Sürücü kapınızda.” Uzun süredir kayıp olan sahibini selamlamak isteyen bir Labrador gibi, üç kattan aşağı koşup sokağa çıkıyorum. Hiç bir şey. Taşıyıcı değil. Hiç kimse. Nakliye şirketini arayın. Desen tutma. On dakika sonra geri arama yapıldı. Sürücünün adresi yanlıştı. Tam olarak yanlış olanı zaten üç kez telefon, kısa mesaj ve e-posta yoluyla düzeltmiştim. Hoş olmayan bir Alman çılgınlığı ve üç çeyrek saat sonra yedi buçuk tonluk kamyon oradaydı.

Sürücünün tüm bu strese rağmen yatağı üçüncü kata çıkarmaktan mutluluk duyacağı çok açıktı. İyi haber: Sinirli, baskın varlığım onu hemen ikna etti. Kötü haber: Sürücü 15 yaşlarındaydı ve 27 kilo ağırlığındaydı. Kendini toparlamak için koridorun her basamağında yatağına oturdu.

Şimdi koltukta terleyerek oturuyorum; kızım yan tarafta mutlulukla uyuyor. Ve artık sarılmak için yatağıma bile gelmiyor. Neyse ki bu veda biraz gecikti.

#Konular