Micky Beisenherz, Friedrich Merz’in CDU patronu olduğunu yazdı

humhum

Global Mod
Global Mod
M. Beisenherz: Üzgünüm, özel olarak buradayım
CDU lideri olarak bir yıl Friedrich Merz: Fritze aus dem Frost

© İllüstrasyon: Dieter Braun/Haberler

Bir yıl Friedrich Merz – köşe yazarımız, Sylvester Stallone ile pek çok şeyin kırıldığı bir film düşünmek zorunda.

kaydeden Mickey Beisenherz

30 yıl önce Sylvester Stallone, “Demolition Man” filmiyle büyük ilgi gördü. İçinde, onlarca yıllık kış uykusundan sonra çözülen ve modası geçmiş yöntemlerini çaresizce yumuşatılmış bir geleceği gerçekten temizlemek için kullanan bir polisi oynuyor. Film 1993’ten ve bir şekilde Merz’den – o da.

Yakında Sauerland, CDU patronu olarak birinci yılını kutlayacak ve onun çalışmalarına bakan herkesin aklına bu film gelebilir. Sanki Birlik, parti liderini kriyo odasından başarılı bir şekilde çıkarmış gibi, adam havalandı ve bir linyit ekskavatörünün hassasiyetiyle umutsuzca işaretlenmiş bir toplumun içinden geçerek yolunu düzledi.

Friedrich Merz, CDU patronuna üç girişimde bulundu

Dikkat edilmesi gereken ilk şey onun ısrarı. Almanya’daki herkes Brilonlu adamı özlüyormuş gibi değil, Hıristiyan Demokratlar arasında bile. Zirveye çıkmak ve Armin Laschet ve Annegret Kramp-Karrenbauer gibi bahtsız figürlerin ince mirasını üstlenmek için üç büyük denemeye ihtiyacı vardı.

Micky Beisenherz: Üzgünüm, özel olarak buradayım

Benim adım Mickey Beisenherz. Castrop-Rauxel’de ben bir dünya yıldızıyım. Başka yerlerde her şeyi kendim ödemek zorundayım. Ben bir multimedya (tek) genel mağazasıyım. Yazar (Extra3, Jungle Camp), sunucu (ZDF, NDR, ProSieben, ntv), podcast sunucusu (“Apocalypse and Filter Coffee”), ara sıra karikatürist. Beni etkileyen şeyler var. Hatta bazen beni üzüyor. Ve dürtü kontrolü sürekli olarak sıkıştığı için, muhtemelen dışarı çıkmaları gerekiyor. Dini sembolüm artı işaretidir. Tıraş bıçağı benim dans pistim. Ve şimdi yine ayaklarda kaşınıyor.

Üç. Diğerleri uzun zaman önce el salladı ve denetim kurullarında kaldı. Demir Fritz o kadar değil. Bu düpedüz menderesk’i yağış eksikliğinde bulabilir veya onu başka bir Stallone karakteriyle karşılaştırabilirsiniz: Rocky Balboa. Akıllı insanların söylemeyi sevdiği gibi, düşmek aynı zamanda ileri doğru bir harekettir.

Evet, bu Merz, partisi için doğru birinci kişi olduğuna inanıyor. Ve ilk yıl o kadar da kötü değildi. Şüphesiz başardığı şey, muhalefet lideri rolüdür. Hatta – ah evet – yapıcı. Son olarak, Birlik hizip lideri, hatta bir iguana zekasına sahip şansölye sayesinde, Olaf Scholz’un nabzı aniden 30’un üzerine çıkıyor. Federal Meclis tartışmaları yeniden izlenebilir çünkü artık AfD’nin her şeyi çürüten küflü, çürümüş mantar istilası değil, konuyla ilgili gerçek tartışmalar hakim. Bu iyi.

Küçük paşalar gibi sözlü gaflar

Birliğin ne istemediğine gelince, Merz zirvede. CDU’nun olmak istediği şey söz konusu olduğunda, önemli ölçüde daha az güçlü. Parti neyi temsil ediyor? Muhafazakar bir profil için verilen mücadelede, hobi pilotu retorik olarak evin duvarına çarpmayı sever. Tartışmalarda galip gelir gelmez dürtü kontrolü sıkışıyor ve “sosyal turizm”, “küçük paşalar” gibi sözlü gaflar çıkıyor. Muhafazakar sermayede biriktirilen her şey paramparça oldu.

Partiyi yeniden epeyce sağa kaydırmak isteyen yaşlı Leitkultur kurdu. Birini seçmek ister misin?

Merz, böyle anlarda dikkat çekilebilen Hans-Georg Maassen gibi polyester bir holigan için neredeyse minnettar olmalı. “Nasıl? ‘Küçük Paşalar’ kötü mü? Burada ‘kızıl-yeşil ırk teorisi’ olan adam – buradaki aşırı sağcı!” Birini CDU’dan atmayı istemek, kendi atış kulübü retoriğinizin beklediğinizden çok daha yolun ortasında görünmenize neden olur.

Federal seçimler yaklaşırken, birinin ona nazikçe partinin gelecekte “Yoldaş Günther” veya Outfittery Milletvekili Wüst gibi daha ılımlı insanları hayal ettiğini öğretmesi gerekecek.

En geç o zamana kadar hava, o zamanlar “Kendi Kendini Yıkım Adamı” aldıkları soğutma odasındaki kadar soğuk olacaktır.

#Konular