Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini canlı yayında vatandaşlarına dinletti

humhum

Global Mod
Global Mod
Malezya Başbakanı İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini canlı yayında vatandaşlarına dinletti24.11.2022 22:58
Haber Kaynağı: İHA

Enver İbrahim’in konuşmasına sıra vererek Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aradığını söylemesi üzerine salonda yakarış sesleri yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür fail Enver İbrahim, “İlham vericisiniz ve zor zamanlarda iyi tek kardeşimiz olarak yanımızda oldunuz. Malezya ile Türkiye arasındaki ikili ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerimizi geliştirmeyi 4 gözle bekliyorum.” dedi.

Malezya Kralı Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah’ın Türkiye ziyaretinde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın misafirperverliğinden tanık memnuniyeti kendisine ilettiğini nâkil İbrahim, “Ayrıca Kral Abdullah, ikili ticari, askeri, terbiye ve kültür alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini dahi söyledi. Ben dahi kişisel olarak engin tecrübelerinizden, özellikle dahi hem uluslararası hem dahi içeride tehdit olmayı sürdüren terörle mücadele konusunda yararlanmayı 4 gözle bekliyorum.” niteleyerek konuştu.

Hastanede yattığı 2018’dahi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine verdiği desteği hatırlatan İbrahim, “Sayın Cumhurbaşkanı, henüz bile fazla ileriye gidelim. Anlaşmalar ve mutabakatlar imzaladık. Bence yerde iş birliklerini henüz bile geliştirme ve ülkelerimizin yerde dayanak ve taahhütlerden henüz bile fazla faydalanmasının zamanı.” dedi. İbrahim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendisini tebrik etmesinden tanık mutluluğu dile getirdi.

“İŞ BİRLİĞİMİZİN DAHA DA GÜÇLENECEĞİNDEN EMİNİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise liderliğindeki koalisyonun seçimlerdeki zaferi ve başbakan olarak atanması vesilesiyle Enver İbrahim’i kutladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“Kabine listenizi oluşturma çabalarınızın başarıyla sonuçlanarak, hükümetinizin tek zihin önce göreve başlamasını temenni ediyorum. İslam coğrafyasının iki kanadında yer saha ülkelerimiz arasındaki müstesna ilişkileri, selefinizin temmuz ayındaki Türkiye ziyaretinde ‘Kapsamlı Stratejik Ortaklık’ seviyesine yükselttik. Kral Sultan Abdullah’ın ağustos ayında ülkemizi ziyaretinde ise mükemmel ilişkilerimizi taçlandırdık. Yakın iş birliğimizin hükümetiniz döneminde karşılıklı güven ve halklarımızın menfaatleri temelinde henüz bile güçleneceğinden eminim. Savunma sanayi, yerel paralarla ticaret, finans, terbiye, terörle mücadele alanlarında yetişkin tek işbirliği potansiyeline sahibiz. Dost ve kardeş Malezya’yı, Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği coğrafyasında önemli tek ortak olarak görüyorum. Bu bağlamda işbirliğimizi ve dayanışmamızı uluslararası platformlarda bile sürdürmemiz ortak menfaatimizedir.”

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.