Legendary Rock Klavye: Deep Purple'dan Keyguru: Solo Albümlü Don Airey Rocks

humhum

Global Mod
Global Mod
Efsanevi rock klavyesi
Deep Purple'dan Key Guru: Solo Albümlü Don Airey Rocks

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Don Airey, 20 yılı aşkın bir süredir Rock Gazileri Deep Purple için Hammond organını oynuyor. Yeni solo albümünde daha da zorlaşıyor. Ayrıca Billie Eilish'ten ilham aldı.

Don Airey'in ilk görüşü aldatıcı. 1980'lerde Rainbow ve Ozzy Osbourne için bugünün derin mor organizatörü ve klavyeci olsa bile, mutlaka bir rock yıldızı gibi görünmüyordu. Ancak onlarca yıldır 76 yaşındaki Hard Rock sektöründe yağ sesine neden oldu. Yeni solo albümü “Pushed the Edge” de Rock Veteran bile bir adım atıyor.

Derin mordan daha zor

Şiddetli gitar riffleri, bir çekim ve Hammond organının güçlü sesi – ilk “Tell Me” şarkısı hangi yöne gittiğine şüphe bırakmıyor. Londra'daki Alman Basın Ajansı'nın röportajında Airey, “Her durumda önceki albümden daha zor olmasını istedim” diyor.

Solo albüm terimi tamamen doğru değil, çünkü Brit, 2015'ten beri klasik rocker Nazareth olan Lider şarkıcı Carl Company de dahil olmak üzere stüdyoya tanıdık getirdi. “Carl'a dedim:” Sadece dışarı çık, adamım. İşini yap! “Ve elbette bunu yaptı.”

Airey gitarı bir itici güç olarak görür

Ayrıca uzun süreli meslektaşı Simon McBride dahil. 45 yaşındaki Airey'in ana grubu Deep Purple tarafından sağlam bir gitarist. “(Gitar) riffleri benden geliyor, ama ben sadece bir klavyeciyim,” diyor Airey “Edge'e itti”. McBride, fikirleri tanıtmak, değişiklikler önermek için çok iyidir ve böylece şarkılar üzerinde önemli bir etkiye sahiptir.

Anahtar Guru, “Hard Rock'ta bir klavyeci olarak, itici güç değilsiniz. Bu gitardan geliyor” diyor. “İki kutu olan bir Marshall'ın yığının ve yanında bir gitarın boynunda bir gitar olan kötü fırlatılan bir adam olduğu bir prova odasına gitmeyi seviyorum.” O sırıttı. “Hemen biliyorsun, iyi bir şey ortaya çıkıyor.” Bu durumda, Hammond organ ve elektro gitarın birbirini mükemmel bir şekilde tamamladığı “Moon Rising” veya çok melodik “değişim gücü” gibi güçlü, canlandırıcı şarkılar var.

Billie Eilish ile şaşırtıcı bağlantı

Özel bir özellik, süperstar Billie Eilish'e adanmış orkestra ve cazip unsurlara sahip tamamen enstrümantal bir piyano şarkısı olan “Highland Park'tan Kız”. “Ben oldukça hayranıyım,” diyor 76 yaşındaki şaşırtıcı bir şekilde. “Sadece” I Love You “şarkısının ilk akorunu çaldım ve tüm parça ondan yaratıldı. Kendi kendime düşündüm, bu gerçekten hayran olduğum birine küçük saygı duydum.”

Jazz'ı da seven ve bazen mahallesindeki bir pub'da caz müzisyenleri ile sahne alan Don Airey, orijinal bir fikir için her zaman iyidir. “Koşmaya devam ettikleri” vurma kaya kazasının girişinde bir trompet duyulabilir – sert kayada mutlak bir nadir. Bu tür ayrıntılar sayesinde, “Pushed to The Edge” ile gerçekten iyi bir albümde başarılı oldu.

DPA