İngiltere’de 7 bebeği öldürmekle suçlanan hemşirenin notları ortaya çıktı

humhum

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de 7 bebeği öldürmekle suçlanan hemşirenin notları ortaya çıktı14.10.2022 00:43
Haber Kaynağı: İHA

İngiltere’nin Chester kentindeki Countess of Chester hastanesinde görev yapan 32 yaşındaki hemşire Lucy Letby, 5 erkek ve 2 kız bebeği öldürmek ve 10 bebeği dahi öldürmeye teşebbüs etme karışma toplam 22 suçlamayla Manchester Crown Mahkemesi’ne çıkmıştı. Bebekleri, insülin ile hava enjekte ederek öldüren ve öldürmeye teşebbüs fail Letby’nin notları ortaya artık. Savcı Nick Johnson KC tarafından mahkemeye sunulan notlarda, “Yaşamayı haketmiyorum. Onları tek maksat uğruna öldürdüm zira onları koruyacak kadar iyi değilim”, “Ben sayı kötü tek insanım”, “Hiçbir kelime yok”, “Umut”, “Panik”, “Korku”, “Nefes alamıyorum” gibi ifadelerin yer aldığı görüldü.

Bebeklere hava enjekte edilmişti

Savcı Johnson, bebeklere bazen zamanlarda hava ve insülin enjekte edildiğini veya fazla sütle beslendiklerini dahi söylemişti. Mahkeme salonundaki jüri üyelerine, iddia edilen olayların gerçekleştiği zaman aralığındaki görevli hemşirelerin listesine gösteren Johnson, “Genel olarak bakarsanız, tablonun görünen ortada olduğunu söylüyoruz. Bu tek eleme süreci. Bu vakadaki olayların birçok gece nöbetlerinde meydana geldi. Fakat, Lebty gündüz vardiyasına geçtiğinde ölümler yerde zaman aralığına kaydı. Hastanedeki 17 çocuğun akıllandırma kötüleştiğinde görevli olarak Letby vardı” ifadelerini kullanmıştı.

Savcı Johnson ayrıca, hemşire Letby’nin bazen bebekleri 3 sefer öldürmeye çalıştığını fakat bunu başaramadığını bile sözlerine eklemişti.

Bebeklerin ailelerini sosyal medyadan araştırmıştı

Polis kayıtlarında, hemşire Letby’nin hayatını kaybeden bebeklerin ailelerini sosyal medyadan araştırdığının bile yer aldığını söyleyen Johnson, “Letby’nin, ayakçak ailelerine olan ilgisi, delâil ortaya çıktıkça davanın tek başka yanını bile ortaya koyuyor. Bunun acube tek ilgi olduğunu düşünüyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan, hemşire Letby, haklarındaki suçlamaları reddederken, davanın 6 ağrı kadar sürebileceği belirtilmişti.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.