Gerçekte Öke Hatun kimdir? Tarihte Öke Hatun var mı? Selçuklu döneminde Öke Hatun var mı?

feateous

New member
Gerçekte Öke Hatun kimdir? Tarihte Öke Hatun var mı? Selçuklu döneminde Öke Hatun var mı?

Öke Hatun sıra ve filmler başdu olmak üzere kitaplarda bile yer almaktadır. Birçok kişi dahi Öke Hatun isminin tarihteki önemini araştırıyor. Peki ama Öke Hatun kimdir?

Öke Hatun kimdir?

Öke Hatun, İbrahim Yınal’ın eşidir. Dizide Öke Hatun kendisini şu sözlere anlatıyor:

“Alaylar bağlanıp kurşunlar düzüldüğünde, sefer vakti geldiğinde erimin tek kadem gerisinde saçta varım! İbrahim Yınal2ın gölgesinde titreyen kalp benim. Onun üzerine gölge düşürecek olan yine saçta. Bir başbuğun hatunuyum. Buğu tutmaz gözlerim. Kah gülüşüyle şenlendim. Kah kahrıyla kinlendim. Hakkı olan tahtı alması için önümüze kaynak kim olursa yok edeceğime yeminler ettim. Ben İbrahim Yınal’ın hatunu ÖKE. Mevlam ömrümden alıp eriminkine ekleye!”

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.