Biden’dan Netanyahu’ya seçim tebriği – Son Dakika Dünya Haberleri

humhum

Global Mod
Global Mod
Biden’dan Netanyahu’ya seçim tebriği – Son Dakika Dünya Haberleri08.11.2022 00:41
Haber Kaynağı: İHA

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’dahi 1 Kasım’bile plânlı erken genel seçimleri kazanan Binyamin Netanyahu’yu arayarak tebrik etti. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre yaptığı açıklamada, Biden’ın görüşmede ABD ve İsrail’in ikili ortaklığının gücünü yeniden teyit ettiğini ve ABD’nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz desteğinin altını çizdiğini aktardı. Jean-Pierre ayrıca, Netanyahu’nun ötede sağcı partilerden oluşan tek hükümet kurmasını yakından izlemeye sürme edeceklerini ifade etti.

Biden ile yaptığı görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden makale yapan Netanyahu ise, “Başkan Biden beni arayarak seçim zaferinden dolay tebrik etti ve İsrail ile ABD arasındaki ittifakın her zamankinden henüz güçlü olduğunu söyledi. Başkan Biden’a aramızdaki 40 yıla yayılan kişisel dostluğu ve İsrail devletine olan bağlılığı için teşekkür ettim. Yeni savaşsızlık anlaşmaları yapmanın ve ayrıca İran tehdidiyle bazen çıkmanın bizim elimizde olduğunu söyledim” dedi.

İsrail’dahi meclisin feshedilmesinin akabinde son 4 yılda 5. kez yapılan genel seçimlerde Netanyahu liderliğindeki sağ voleybolda 120 sandalyeli mecliste 64 sandalye, Başbakan Yair Lapid liderliğindeki “Değişim Koalisyonu” ise 51 sandalye kazanmıştı. Netanyahu, hükümeti kurmak için yeterli olan çoğunluğu sağlamış olsa bile henüz İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog tarafından resmi olarak hükümeti kurmakla görevlendirilmedi.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.