Berlinale: Thea Ehre Gümüş Ayısını trans topluluğuna adadı

humhum

Global Mod
Global Mod
Berlinale
Thea Ehrlich Gümüş Ayısını trans topluluğuna adadı

Thea Honor, “Gecenin sonuna kadar” da yardımcı kadın oyuncu olarak gösterdiği performanstan dolayı gümüş ayıdan memnun. Fotoğraf

© Annette Riedl/dpa

“Gecenin Sonuna Kadar” gerilim filminde Honor, bir trans kadını oynuyor – Avusturyalı, birçok insanı cezbetmeyi ve onları düşündürmeyi umuyor.

Avusturyalı aktris Thea Ehrlich, Berlinale’de ödül kazanmasının ardından çevresinden aldığı desteği vurguladı. 23 yaşındaki dpa’ya Cumartesi akşamı Berlinale ödül töreninden sonra “Bu ödülü kesinlikle trans topluluğuna – beni destekleyen insanlara adıyorum” dedi.

Christoph Hochhäusler’in polisiye gerilim filmi “Gecenin Sonuna Kadar”da Honor, bir polis memuruyla birlikte uyuşturucu olay mahallinde gizli araştırma yapması gereken trans bir kadını canlandırıyor. Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu dalında Gümüş Ayı aldı. Onur, “Ödülü, olması gerektiği gibi bana her zaman destek olan anne ve babama da ithaf ediyorum.” dedi. “İstediğim kadar özgürce yaşamama izin veren” ebeveynleriydi.

Honor daha sonra bir basın toplantısında, filmin “birçok kişiye hitap edeceğini ve insanlarla nasıl başa çıktıklarını düşüneceklerini” umduğunu söyledi. Trans insanlar için daha fazla görünürlük ve birçok trans kadının tehlikeli durumlarda, “trans için son derece zehirli ve düşmanca” durumlarda yaşadığına dair bir farkındalık istiyor.

dpa

#Konular