“Aslan İni”: “Tillmeyer” ve “Dümmthaler”

humhum

Global Mod
Global Mod
“Aslanın İni”
“Tillmeyer” ve “Dümmthaler”

Bir anlaşma olacak mı? Carsten Maschmeyer müzakereleri derinlemesine inceliyor.

© Fotoğraf: RTL / BeHaberler-Michael Maurer

Dagmar Wöhrl ile yatırımcı ikilisi “Dümmthaler” ve “Tillmeyer” arasındaki anlaşma savaşı kızışıyor. Sonunda anlaşmayı kim kazanacak?

Beş dişi aslan ve aslan muhtemelen bir anlaşma için hiç bu kadar şiddetli kavga etmemişti. Su altı ürünleri için çevrimiçi bir mağazaya yatırım yapma mücadelesi, “Lion's Den”deki (Pazartesi, 20:15, VOX veya RTL +) yatırımcıları üç kampa bölüyor. Sonunda “Tillmeyer” ikilisi kazanır. Bir süper gıda anlaşması da aslanları heyecanlandırıyor. Ancak diğer iki kurucu fikir eli boş çıkıyor.

“Siz ikiniz satış ve marj canavarlarısınız”

Kurucu çift Alina (29) ve Christian Hanauer (33), aslanlara tatil ve “Yıldız Savaşları” hissi yaşatıyor. Khroom ile su altı ürünleri için çok başarılı bir çevrimiçi mağaza kurdular. Son başarıları: tam yüz şnorkel maskesi. Bu, dünya çapında gözlemlenen ve sağlık sorunlarına yol açabilen bir şnorkelli yüzme sorununu çözüyor: zaten dışarı verilen havanın yeniden solunması. Alina ve Christian ikna edici satış ve kâr rakamlarını sunduğunda aslanlar ilk baştaki isteksizliklerinden vazgeçerler. Carsten Maschmeyer (65) şöyle özetliyor: “Başından beri buradan çıkacağımı biliyordum. Bunu gördüm ve düşündüm: hiç de bana göre değil. Ama sonra siz iki satış ve marj canavarı geliyor.”

“Tamam, şimdi sessiz!”

Tillman Schulz (34) ile birlikte kendiliğinden “Tillmeyer” yatırımcı ikilisini oluşturur. Tıpkı Janna Ensthaler (40) ve Ralf Dümmel'den (57) oluşan rakip ikili “Dümmthaler” gibi Khroom'un yüzde 10'u için 400 bin euro yatırım yapmaya hazırlanıyorlar. Carsten Maschmeyer, canlı beyaz gömleğinin üzerine coşkulu bir şekilde büyük bir kalp çiziyor; bu, Khroom'la olan duygusal bağının bir işareti. İki ikili, destek seçenekleri listesiyle birbirlerine üstünlük sağladığında Dagmar Wöhrl (70) yüksek sesle müdahale ediyor: “Eh, artık ortalık sessiz! Ben de hâlâ buradayım.” Ayrıca uzmanlığını ve olası bir anlaşmayı da sunuyor. İki kurucunun seçimi şımarık mı, değil mi? Her ikisi de gösteriden önce Carsten Maschmeyer ve Tillman Schulz'un teklifi üzerine spekülasyon yaptı. Sözleşme “Tillmeyer”e gidiyor.

Güç kadını için süper yiyecekle aslan kombinasyonu

Anne süper yiyecekleriyle zengin olacak mı? Dresden'li Anne Rich (32), Lion's Den'de büyük bir coşku ve biraz da gerginlikle sahaya çıkıyor. Endonezyalı bakıcısı Putri ile birlikte yemek pişirerek “Nature Pandan” iş fikrini ortaya çıkardı. “Asya'nın yeşil vanilyası” olan Pandan baharatı Endonezya mutfağında önemli bir rol oynuyor. Anne'nin planı: Fındık ve vanilya kokan, antiinflamatuar etkisi olduğu söylenen, Alman pazarında toz ve şurup olarak bilinen süper yiyeceği yapmak istiyor. Anne, şirket hisselerinin yüzde 25'ini 50.000 euro karşılığında teklif ediyor. Aslanlar Pandan'a aşina değil. Ancak Anne'in hazırladığı yiyecekler onu ikna edebilir. Nils Glagau (48) ve Ralf Dümmel'in özellikle beğenisi var. Her iki aslan da kombine pakette yüzde 30 için 50.000 Euro teklif ediyor. Anne'nin tepkisi: “İyi hissettiriyor. Ve ben de seninle anlaşmayı yapmak isterim.”

Cerrahi robotlar için anlaşma yok

Cerrahlar bazen saatlerce ameliyat masasında hastanın üzerine eğilerek dururlar. Sabrina HellHaberler (40) ve Claudia Sodha (59), robotları “Noac” ile rahatlama sağlamak ve operasyonları daha hassas ve güvenli hale getirmek istiyor. Sensör kontrollü robotta cerrahlar ayakta oturarak yorulmadan ameliyat yapabiliyor. Kalp projeleri “Noac” için tıbbi teknisyenlik işlerinden vazgeçtiler ve yatırımcıların yardımıyla projeye üç milyon euro yatırım yaptılar, aile arabalarını sattılar ve ev için kredi aldılar. Onların muazzam çabaları ödüllendirilecek mi? Bir milyon euroluk yatırım karşılığında şirketin yüzde beş hissesini teklif ediyorlar. Carsten Maschmeyer, “Muhtemelen aslanın inindeki en yüksek inovasyon seviyesine ulaştınız” diyor. Aynı zamanda kendisi ve Tijen Onaran (39) şirketin değerini sorguluyor. Dişi aslanlar aynı zamanda çok sayıda kurucu ortak ve yatırımcıyı da eleştiriyor. Sonunda kurucular aslanın ininden anlaşma yapmadan ayrılırlar.

Ralf Dümmel ve kurucu Dubai Şeyhini ziyaret etti

Kurucu Sümmeyya Bach, 2019 yılında terlemeyi önleyici Soummé'yi tanıttı. Çocukluğundan beri aşırı terleme sorunu çekiyordu. Yine de bu kişisel konuyla mağaraya girme cesaretini gösterdi ve yatırımcı olarak Ralf Dümmel'i kazandı. Beş yıl sonra elde edilen sonuçlar etkileyici: “800.000'in üzerinde ünite satmayı başardık ve böylece yaklaşık 16 milyon Euro'luk bir ticaret cirosuna ulaştık” dedi aslan. Bir sonraki hedefleri olan Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki pazar lansmanına ulaşmak için her ikisinin de çok özel bir tarihi vardı. Dubai'nin yönetici ailesinden Şeyh Ahmed Bin Faysal Al Qassimi ile tanıştılar. Zaten Sümmeyya'yı destekliyor ve onun işine de yatırım yapıyor. İşbirliğinin meyveleri: Soummé, Dubai'de dünyanın en büyük eczane zinciri Watsons'ta yer alıyor.

Alarm bileziği anlaşması için “en duygusal ret”

“Sevgili aslanlar, hep birlikte sesimizi yükseltelim ve şiddetin her türlüsüne karşı kükreyelim.” Aslanlara yönelik bu duygusal çağrıyla moda tasarımcısı Susana Gomez, ürünü Laemon'u tanıtıyor. Bu, acil durumda etkinleştirilebilen entegre yüksek ve sessiz alarma sahip bir mücevher bilekliğidir. Geceleri bile daha güvenli bir şekilde hareket etmek isteyen kadınlar ve diğerleri için büyük bir sorun. Dişi Aslan Tijen Onaran kendi deneyimiyle bunun altını çiziyor: “Bir süre önce Münih'teki İngiliz Bahçesi'ndeydim ve bir adam bana çarptı. Kendimi tamamen çaresiz hissettim.” Kurucu, şirketin yüzde onu için etkileyici bir 500.000 Euro talep ediyor. Aslanların olumsuz olarak fark ettiği şey sadece bilezik başına 299 avroluk fiyat değil. Ayrıca şirketin değerlemesinin çok yüksek olması nedeniyle de eleştiriliyorlar. Dört aslan arkadaşının birbiri ardına ayrılmasının ardından sıra Tijen Onaran'a geliyor: “En duygusal reddiyeyi görüyorsunuz çünkü bu kalbimi acıtıyor, ama ben yokum” dedi dişi aslan. Bu, kurucuyu anlaşmasız bırakıyor.

SpotOnHaberler

#Konular