“Aslan İni”: Testis ısıtıcıları hararetli tartışmalara yol açıyor

humhum

Global Mod
Global Mod
“Aslanın İni”
Milyonlarca kişi için “dünyayı değiştiren ürün”: Testis ısıtıcıları aslanlar için fazla sıcak

Mevcut bağlantıyı kopyala

Doğum kontrolü devrimi “The Lion's Den”de havada: iki kurucu yenilikçi testis ısıtıcılarını tanıtıyor. Lions anlaşmayı kabul edecek mi?

Gelecekte doğum kontrolü daha adil olacak mı? Girişim fikirleri beslenmemizi daha sağlıklı hale getiriyor ve öğrenmeyi kolaylaştırıyor mu? “The Lions' Den”in yıl dönümü sezonunun son bölümü, aslan anlaşmasını umut eden yenilikçi fikirlerle dolu. Hessen'den iki kinoa çiftçisi ve 19 yaşındaki bir uygulama kurucusu aslanlara ilham veriyor. Erkekler için doğum kontrolü söz konusu olduğunda Aslanlar çok kişiselleşiyor.

Hessian kinoa öncüleri “Aslan İni”nde güvenle yer alıyor

Quinoa, birçok tüketici tarafından süper gıda tahılı olarak bilinir. Güney Amerika'da 5000 yıldır yetiştirilmektedir. İşin püf noktası: taşıma ve işleme henüz çevre dostu olmamıştır. Johannes Grenzbach ve Simon Weiss bunu değiştirmek istiyor. İki çiftçi “Mudda Natur” ile kendi markalı kinoa ürünlerini tanıtıyor. Hessen'de zaten patentli tahıl çeşitlerini çevre dostu bir şekilde yetiştiriyorlar. 150.000 Euro'luk yatırım karşılığında yüzde on oranında “Mudda Natur” teklif ediyorlar.

Aslanlar kinoa menülerini tattıktan sonra hemen bağımlısı oluyor. İki kamp oluşuyor: Nils Glagau ve Ralf Dümmel hâlâ bir anlaşmayı tartışıyor. Tillman Schulz ve Judith Williams rekabeti şaşırtmak istiyor. Kendiliğinden yüzde yirmi karşılığında 150.000 Euro teklif ediyorlar ve rakipleri geri çekildiği için iyi bir şansa sahipler. Ancak havalı kurucular buna karşı bir öneriyle karşı çıkıyor: Williams ve Schulz'un her biri yüzde yirmi karşılığında 150.000 avro yatırım yapmalı. Neşeli kurucu şunları söylüyor: “Söz veriyoruz: Parayı lüks arabalara harcamayacağız. Yatırımınızı hızla geri alacaksınız.” Bu amaçla kurucu Grenzbach Tillman Schulz kendinden emin bir şekilde elini uzatarak anlaşmaya sesleniyor: “Hadi Tillman!” Bu kadar büyük bir cesarete sahip olan Schulz ve Williams'ın harekete geçmekten başka seçeneği yok.

“Flash Chance” anlaşma fırsatını kaçırıyor

Kurucu Ines-Jeanne Pauplé'nin sloganı “Buna kanmak yerine sevin”. Çevrimiçi pazar yeri “Flash Chance”i kurdu. Burada kullanılmayan kurs çekleri ve konser biletleri, güvenli ödeme yöntemiyle diğer kullanıcılar tarafından satın alınabiliyor. Kurucu, 120.000 Euro'luk aslan yatırımını öncelikle platform pazarlamasına yatırmak istiyor. Karşılığında şirket hisselerinin yüzde 15'ini teklif ediyor. Aslanlar kurucunun yetkinliğinden etkileniyor. Ancak platformları yakın zamanda çevrimiçi oldu. Carsten Maschmeyer bu nedenle yatırım tutarının çok düşük olduğunu düşünüyor: “120.000 Euro'luk pazarlama bütçesi – bir hafta için falan mı? Pazarlamada büyük bir patlamaya ihtiyacınız var.” Ancak Maschmeyer daha çok “sonsuz bir ultramaraton” öngörüyor. Diğer aslanlar gibi o da dışarı çıkıyor. Kurucu mağaradan anlaşma yapmadan ayrılır, ancak daha sonra kullanmak üzere önemli ipuçları ve deneyimlerle birlikte.

“Dünyayı değiştirecek ürün”

Bir sonraki sunum samimi bir atmosfer yaratıyor: Stüdyoya çift kişilik bir yatak kuruluyor. İki kurucu Niklas Grohs ve Dr. Rolf Tobisch, “doğum kontrol pazarında küresel bir sansasyon” olduğunu duyurdu. Kendi şirketi Ronikja'nın erkeklere yönelik elektrikle çalışan bir testis ısıtıcısı olan “Cocooner”, doğum kontrolü sorununu erkekler ve kadınlar arasında daha adil bir şekilde dağıtmayı amaçlıyor. Bugüne kadar doğum kontrolünün sorumluluğu büyük ölçüde kadınlara aitti ve bu genellikle güçlü hormonal etkiye sahip ürünlerin kullanımıyla ilişkilendiriliyordu. “Cocooner” epididimisi ısıtarak bir erkeğin doğurganlığını birkaç hafta askıya almayı amaçlamaktadır. Yöntem, yerli halkların halihazırda kullandığı bir prensibe dayanmaktadır. İkili, etkileyici bir 1,2 milyon euro karşılığında Ronikja'nın yüzde 25'ini teklif ediyor.

7 Ekim 2024 22:50

Aslanın ini

“Ona gerçekten sahip olmak istiyorum!”: Ralf Dümmel'in kırışık alçılar yüzünden öfkesi artıyor

Harika mı yoksa başarısız mı? Aslanlar “Cocooner” konusunda anlaşamıyor ve hararetli tartışmalar yaşıyor. Janna Ensthaler şunu itiraf ediyor: “Hayatımdaki en büyük hatalardan biri hapı bu kadar uzun süre kullanmaktı.” “Siz ikinizin böyle bir şey geliştirmenizin olağanüstü” olduğunu düşünüyor. Nils Glagau, “Cocooner”ı “dünyayı değiştiren bir ürün” olarak görüyor, ancak aynı zamanda büyük bir yatırımcı riski de taşıyor. Carsten Maschmeyer cihazı inceliyor: “İlk defa ürologla birlikte kullansaydım daha rahat ederdim.” Onaylanma yolunun çok uzun ve zorlu olabileceğine dikkat çekiyor. Dişi aslan Tijen Onaran övüyor: “İkisinin konuyu ele alması harika.” Ancak aslan arkadaşları gibi o da bir “koza” anlaşmasından vazgeçer. Kurucu Niklas Grohs, bebeğinin mağara görünümüyle ilgili hâlâ olumlu bir sonuca varıyor: “Aslanlardan gelen geri bildirimler o kadar gerçekçiydi ki, bunu beklemiyordum.”

“Bugün benim ilham kaynağımsın”

Genç kurucu Linda Büscher, “Bulletpoint” uygulamasıyla şimdiden kendi lise diplomasına hazırlandı. Şimdi yatırımcılara şirketinin yüzde onunu 150.000 euro karşılığında teklif ediyor. “Madde İşareti”, vurgulanan metin pasajlarını madde işaretlerine veya bilgi kartlarına dönüştürerek metin içeriğini okumayı ve öğrenmeyi radikal bir şekilde basitleştirir. Büscher, geliştirmelerini “Avrupa'nın önde gelen not alma uygulaması” haline getirmek istiyor. Aslanlar yalnızca uygulamanın potansiyeli karşısında değil, aynı zamanda Linda'nın kendisi karşısında da şaşkına döndü: “Seni dinlemekten keyif alıyorum. Bugün benim ilham kaynağımsın” diyor Judith Williams. Ancak teknoloji yatırımlarındaki deneyim eksikliği nedeniyle Ralf Dümmel ve Dagmar Wöhrl gibi o da ayrıldı. Anders Nils Glagau ve Carsten Maschmeyer: Maschmeyer, “Siz burada ortaya çıkan en güçlü kuruculardan birisiniz” dedi. Glagau gibi o da 150.000 euro yatırım yapmaya hazırlanıyor, ancak yüzde on yerine yüzde 15'lik bir yatırımla. Nils Glagau, kurucunun tekliften hoşlanmadığını fark etti. Etkileyici genç kurucu, emekli olurken Maschmeyer'in iyileştirilmiş teklifini kabul ediyor: 225.000 euroluk yatırım için yüzde 15.

“Dizlerimin üstüne çökmüyorum ama 'Evet' diyorum”

Bu sezonun son konuşmasında Braunschweig'den mucit Alexander Wolf aslanları soğukta bırakmıyor. “Cupbrella” şemsiyesinin içine katlanabilir bir şişe veya bardak tutucu yerleştirilmiştir; futbol taraftarları veya konsere gidenler için idealdir. Şirketinin yüzde 25'i için 60 bin euro istiyor. Konuşmasının sonunda Wolf, şemsiyesinin çok özel bir uygulamasını sergiliyor: “Yağmurda şarkı söylemek” için bardak tutucuya bir Piccolo şişesi yerleştiriyor, sanki evlenme teklif ediyormuş gibi aslanların önünde diz çöküyor, bir yüzük çıkarıyor ve tüm soruların sorusunu sorar: “İyi günde, kötü günde benimle yağmurda dans etmek isteyen var mı?” Aslanlar kurucunun romantik konuşmasından etkilendi. Ancak çoğu insan bunu bir yatırım olarak görmüyor: Carsten Maschmeyer “Şemsiye pazarına girecek kadar deli değilim” diyor. Sonuçta, çoğu zaman olduğu gibi, Ralf Dümmel Lions'ın son şansı olmaya devam ediyor: “Dizlerimin üstüne çökmüyorum ama 'Evet' diyorum.” Şemsiye anlaşması sonuçlandırılır ve ikisi de coşkuyla birbirlerine sarılırlar. Bu, hareketli bir yıldönümü sezonunun Noel özel etkinliğine kadar ara vereceği anlamına geliyor.

Şeffaflık notu: Vox da Stern gibi RTL Deutschland'ın bir parçasıdır.

SpotOnHaberler

ch