“Aslan İni”: Joey Kelly bisikletle şaşırtıyor

humhum

Global Mod
Global Mod
“The Lion’s Den” de aslanlar yastık savaşı yapıyor. Sonra herkes Meksika’ya gitmek istiyor ve aniden Joey Kelly bisikletle geliyor.

Başlangıç dizisi “Die Höhle der Löwen”in 13. sezonunun üçüncü bölümünde (17 Nisan 20:15, VOX, ayrıca RTL+), aslanlar yastık savaşı yapıyor ve Joey Kelly (50) Kelly Ailesi aniden onlarla birlikte bisikletle aslan kafesinin içinden kıvrılır, Ralf Dümmel (56) ilk kez yaşar ve herkes Meksika için çok heyecanlıdır.

aslan yastık savaşı

Münih’ten ilk kurucu ikili Jacqueline Schaupp ve Simon Greschl kulak çınlamasına karşı “Tinus” ses yastığını icat etti. Tinnitus, özellikle akşamları son derece can sıkıcı olan, kafanızda sürekli ıslık çalmaya yol açan ve yaşam kalitenizi çalan bir hastalıktır.

“Birçoğu akustik olarak dikkatlerini dağıtmaya çalışıyor […]ancak Haberin Detaylarıdaki gürültü uyuyan kişiyi rahatsız ediyor – babam için durum buydu” diyor kurucu Jacqueline. “‘Tinus one’ akıllı yastığıyla uykuya dalmanın en keyifli yolunu sağlıyoruz.” Yastığa tepki veren sensörler yerleştirilmiştir. baskıya: “Uyanır ve yastıktan uzaklaşırsan podcast durur.” Yastıktaki sistem de derin uyku evresini tanır ve müziği yavaş yavaş kapatır. Kurucuların 350.000 Euro’ya ihtiyacı var ve hisselerin yüzde onunu teklif ediyor. Bir yastığın fiyatı 799 avro, 400 Euro olmalı Kurucuları şimdiye kadar indirimli de olsa adet sattılar.

Her aslana bir “Tinus” yastığı verilir, Carsten Maschmeyer (63) yastıkla sahnede yatağa uzanır. “Rahat ve müziği çok sessiz duyabiliyorsunuz.” Ancak Ralf Dümmel gibi o da fiyatı çok yüksek buluyor. Kurucu ikili, ikisi de kaliteyi korumak istediği için batmak istemiyor.

Dümmel başlıyor: “İkinizden de çok etkilendim, sansasyonel bir şey geliştirdiniz ve hala yatırım yapmıyorum çünkü fiyat çok yüksek.” Maschmeyer araya girer ve onu bir röportaja davet eder.

Nils Glagau (47) el sallıyor. Tilman Schulz (33) da yastık savaşında yer almak istemiyor.

Maschmeyer ise konunun peşini bırakmadı. “Bana çekici gelir, bu yüzden Ralf ile anlaşmaya ikna etmeye çalışıyorum. Yastık aynı zamanda uykuya dalmaya da yardımcı oluyor.” Dümmel ikna edilebilir ama hisselerin yüzde 30’unu istiyor. Kurucular başlangıçta reddediyor. Dümmel yüzde 25’e iniyor. Kurucuların tavsiye ve teklifleri: Yüzde 20 – yüzde 10 hemen, yüzde 10 sonra, artı yatırım tamamen geri ödenene kadar yüzde 1 gelir payı. Dummel acımasız görünüyor. Maschmeyer ayrıca teklifi biraz küstah buluyor. Ama sonra satışların yüzde 2’si konusunda anlaşırlar.

“Yastık” savaşı bitti, zorlu anlaşma.

“Aslan İni”: Aniden Joey Kelly bisikletin üzerinde belirir

Christoph Fraundorfer (38) Avusturya’dan geliyor ve doğada bisiklete binmeyi seviyor. Ancak 1.95 boyunda kendisine uygun bir bisiklet bulamamıştı. Böylece mimar, tahtadan yapılmış bisikletleri dikme fikrini ortaya attı. Arkadaşı Heinz ile birlikte My Esel’i kurdu. İlk bisikletin yola elverişli hale gelmesi iki yıl sürdü. “Esel’im” Avusturya’da şimdiden başarılı oldu, şimdi bir sonraki adım aslanlarla devam etmeli. Kurucuların 675.000’e ihtiyacı var ve yüzde 15 teklif ediyorlar.

Kurucu, “Ahşap titreşimleri başka hiçbir malzemede olmadığı kadar emer, bu da eklemleri yormadığı için bisiklet sürmeyi daha sağlıklı hale getirir,” diye açıklıyor kurucu. “Ahşap çerçeveli böylesine özel bir bisikleti kim kullanıyor? Birkaç bin müşteri.” “Benim Esel’im” şimdiden 2,6 milyon avroyu aşkın satış yaptı. Kurucu, “Ayrıca önde gelen bir marka elçimiz var” diye duyuruyor. Sonra Joey Kelly bir “Eşeğim” ile aslanın inine giriyor ve tahta tekerleğe övgüler yağdırıyor.

Janna Ensthaler (38) bir bisiklet alır ve bir tur atar. “Harika bir duygu.” Judith Williams (51) da hevesli. “Öncelikle, büyük bir iltifat. O kadar nadirdir ki, eski bir şey geliştirilir ve sonra aynı zamanda karlı olur. Genel paket harika.” Ama bisiklet uzmanı olmadığı için dışarı çıkıyor.

Dümmel de katılmak istemiyor. “Bisiklet işi benim işim değil.” Glagau da çıktı. Ensthaler, diğer bisiklet üreticileriyle teması olduğu için reddediyor.

Maschmeyer’de kalır. “Resimli kitap kurucularını” övüyor. Ancak diğer aslanların iptalleri onu şüpheye düşürür. Ve bisikletlerle ilgili kötü deneyimleri oldu. “Bu bir köpekbalığı tankı. Bir yatırımcı olarak tüm motosikletleri almaya cesaret edemem. Ama yedi elektrikli bisiklet alacağım. Büyük bir müşteriyim, yatırımcı olarak dışarıdayım.” “Eşeğim” için iş yok.

Bütün aslanlar “Viva Maia”ya kapışmak ister.

Bir sonraki start-up’ın kökleri Meksika’da. Herbert Hellemann (37) orada doğdu ve kız arkadaşı Verena ile de orada çok zaman geçiriyor. İkili, Mayaların gizli güzellik ritüellerini Almanya’ya getirmek istiyor. Verena, yerel bir güzellik uzmanıyla birlikte araştırma yaptı, ikisi ürünleri üzerinde yarım yıl çalıştı ve “Viva Maia”yı kurdu. Kurucuların 150 bin euroya ihtiyacı var, yüzde 20 veriyorlar.

“Geleneksel Meksika kültürüne dayalı kozmetik ürünler üretiyoruz.” Kurucuların 36 farklı barı var, bunlardan biri de adını Tepezcohuite ağacından alan Tepezcohuite Peeling Bar. Ağacın kabuğu antibakteriyel etkiye sahiptir ve Meksika’da cildi iyileştirmek için uzun süredir kullanılmaktadır.

Turda Wöhrl, Williams ve Ensthaler ile üç dişi aslan olması iyi bir şey. Barları herkes deneyebilir. Güzellik uzmanı Williams, “Cildi yağlandırmadan koruyan, iyi hissettiren harika formül” diyor. Ensthaler kağıt ambalajı sever. Üç dişi aslan tartışıyor.

Ama Dümmel de ilgileniyor. “Meksika’ya hiç gitmedim, belki de gitmeliyim. Seninle gelmeyi çok isterim.” Yüzde 25’e 150.000 teklif ediyor.

Glagau aylarca Meksika’da kaldı. “Maya benim dünyam. Meksika’yı Avrupa’ya getiriyoruz. Size tüm kapıları açıyorum.” Yüzde 20’ye hazır 150.000’i var.” Dişi aslan üçlüsü yüzde 25 için 150.000 yatırırdı.

Bütün aslanlar saldırmak ister. Kurucular “Ne büyük bir zafer” diye sevinirler, ancak seçim yapmakta zorlanırlar. Emin değilseniz tavsiye verin. Ve düşünün. Ve tereddüt et. Ve geri çekil ve tekrar danış. Aslanlar heyecanla bekliyor. Sonunda, kurucular Glagau’yu seçti çünkü Meksika’da özgünlük onlar için önemli.

“Yığın” kurucusundan sevinç gözyaşları akıyor

Yeni kurucu, yeni şans: Raphael Seiler (28), “Stack” ile kendi kendine yapılan benzersiz bir şey geliştirdi. Çocukken bile el işleriyle uğraşmayı severdi, okurken aklına “Stack” fikri geldi, şimdi ise tüm zamanını “bebeğine” ayırıyor. “Tüm ızgara severler için küçük bir sürpriz getirdim. Var olan en havalı portatif ızgarayı geliştirdim.” Aslanlardan 80 bin euro istiyor ve yüzde 20 teklif ediyor.

Izgara ustası, “Bu ızgarayı sahada çok hızlı bir şekilde kurabilirsiniz, tüm parçaları bir araya getirmeniz yeterli” diye açıklıyor ve ızgarasını monte ediyor. Izgara, evde odun kömürü veya briketlerle doldurularak sizi kömürün etrafında dolanmaktan kurtarabilir. Birkaç basit adımda, basit geçmeli sistem sayesinde kompakt ızgara yerinde kurulur. Tüm aslanlar lezzetli bir ızgara şiş alır.

Wöhrl ısırmaz, yapısı onun için fazla karmaşıktır. “Bir sürü hareket oldu.” Glagau, “Hiç bu kadar havalı bir ızgara görmemiştim, iyi görünüyor,” diye heyecanlanıyor.

Dümmel sayıları istiyor. Torbalı “Stack” ızgara 249 avroya mal oluyor, 130 avroya üretiliyor. Bununla birlikte, Glagau çıktı. “Verim çok az.” Bu da Schulz’u korkutuyor. Maschmeyer de para vermiyor. “Niş benim için çok küçük.”

Tüm gözler ızgara fanı Dümmel’de. Ve ısırır. “Bence orada geliştirdiklerin inanılmaz, hiç böyle bir şey görmedim ve barbekü endüstrisini biliyorum.” Yüzde 30’a 80.000 teklif ediyor. Kurucu Rafael sevinç gözyaşları döküyor.

Ralf Dümmel’in ilk kez

Bohum’dan sonraki kurucular Hannah Scheuren (28) ve Hannes Ftuni (37) için işler renkleniyor: İkisi aynı şirkette çalışıyor ve “Kylies Cuppa”yı birlikte geliştirdiler. “En sevdiğimiz içecek olan Bubble Tea’nin tadını asla evde çıkaramadık, bunu üzücü bulduk.”

“Kylies Cuppa”, herkesin çayını evde hazırlamak için kullanabileceği, sipariş edilebilir bir balonlu çay kutusudur. Abonelik olarak da sunulan her kutu, beş farklı bubble tea için tüm malzemeleri içerir: sos, demleme ve bubbles. Şirket hisselerinin yüzde 15’i için 200 bin euro istiyorlar.

Aslanlar, Tayvan’dan gelen, ana maddesi yeşil çay olan ve küçük topların özel hale getirdiği bubble tea’i tatıyorlar.

Williams mutlu bir şekilde, “Kabarcık çayını seviyorum,” diyor. Ensthaler hiç mutlu değil. “Kabarcıklı çaydan nefret ederim.” Dümmel için ilk kez “köpürüyor”. “Ey harika. İçiyorsun, sonra kabarcıklar ağzına geliyor ve sonra patlıyorlar.” Aslan deneyimden hoşlanır ama yatırım yapmak istemez.

Kutunun fiyatı 28.95 Euro ve beş baloncuk çay var. Williams bunu çok pahalı buluyor. “Tadı güzeldi, ama başka bir yerde aldığım kadar iyi değil, ben yokum.”

Glagau plastik şişeleri sevmiyor. Ve ayrıca: “Yarışmanın nereye gittiğini kim bilebilir, o kadar çok içki içildi ki, ben yokum.” Ensthaler da yer almak istemiyor. “Bir içki için çok fazla plastik ve ambalaj. Balon çaydan bile hoşlanmam, yatırım yapmak benim işim değil, ben yokum.”

Wöhrl de çıkıyor. “Uzman değilim, rekabeti bilmiyorum, kusura bakmayın, doğru yatırımcı değilim, yokum.” Balon çay için anlaşma yok.

SpotOnNews