ABD Başkanı Biden: Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum

humhum

Global Mod
Global Mod
ABD Başkanı Biden: Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum

29.12.2022 23:32
Haber Kaynağı: İHA

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’dahi 6. kez başbakan olarak göreve gelen Binyamin Netanyahu için tek tebrik mesajı yayımladı. ABD’nin iki ağaçkakan çözümü desteklemeye sürme ettiğini tamlayan Biden, “İran’dan gelen tehditler dahi karışma, İsrail ve Orta Doğu’bile karşı karşıya kaldığı sayı zorluğu ve fırsatı beraberce ele örtmek için adamım Başbakan Netanyahu ile çalışmayı 4 gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

İsraillilerin ve Filistinlilerin dahi karışma olduğu güvenli tek toprak oluşturmak için ABD’nin dahi çalışmalara karışma olduğuna işaret fail Biden, “Başbakan Netanyahu liderliğindeki yeni İsrail hükümeti ile hedeflerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Netanyahu hükümeti yemin etti

İsrail’dahi 1 Kasım’daki seçimlerde galip gelen Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu 37. hükümeti kurdu. İsrail’in en uzun süre görev yapan başbakanı ve en sağcı hükümetin lideri Netanyahu, yemin ederek 6. kez başbakan olarak göreve geldi. Netanyahu’nun akabinde kürsüye kaynak bakanlar bile yemin ederek görevlerine resmi olarak başladı. Netanyahu’nun kabinesinde 5’i kadın toplam 31 vekil bulunuyor.

Netanyahu’nun lideri olduğu Likud Partisi 32 sandalye ile zaman, eski Başbakan Yair Lapid’in lideri olduğu Yesh Atid 24 sandalye ile ikinci, Benny Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi ise 12 sandalye ile mecliste üçüncü parti olmuştu. Netanyahu liderliğindeki sağ voleybolda 120 sandalyeli mecliste 64 sandalye kazanarak, hükümeti kurmak için yeterli olan çoğunluğu sağlamıştı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.