AB liderleri Ukrayna’ya 18 milyar euro yardım konusunda anlaştı

humhum

Global Mod
Global Mod
AB liderleri Ukrayna’ya 18 milyar euro yardım konusunda anlaştı21.10.2022 20:32
Haber Kaynağı: İHA

Avrupa Konseyi, Brüksel’dahi gerçekleşen toplantı sonrasında 2023 yılında Ukrayna’ya ayda 1,5 milyar euro yardım kararı alırken, yükselen enerji fiyatları karşısında ortak yol haritası konusunda uzlaşmazlık vardı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bağcıklı Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’ya 2022 yılında 19 milyar euroluk yardım yapıldığını ve gelecek yılın bile planlandığını belirterek, “Ukrayna için öngörülebilir ve istikrarlı tek gelir akışına sahip olmak sayı önemli. Ukrayna’nın aylık ihtiyacı temel olarak 3-4 milyar euro. Bunun 1.5 milyar eurosu AB tarafından karşılanacak. Geri kalan kısmını ise ABD ve uluslararası kuruluşlar karşılayacak” dedi.

Avrupa Konseyi ayrıca Ukrayna için kalan 3 milyar euroluk makro mali yardımın zamanında sağlanması çağrısında bulunarak, Avrupa Komisyonu’nu ve AB Konseyi’ni Ukrayna’ya yardım sağlamak için henüz yapısal tek hal üzerinde çalışmaya çağrı etti.

Enerji fiyatlarında ortak yol haritası üzerinde uzlaşmazlık varıldı

AB liderleri, tüketicileri yükselen enerji fiyatlarından korumak için önlemler almayı amaçlayan yol haritası üzerinde uzlaşmazlık vardı. Avrupa Komisyonu ülkelerin gaz alımlarını toplu yapmalarını, istisnai durumlarda tek fiyat tashih mekanizmasının devreye girmesine izin verecek tek uzlaşma önerdi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, AB’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’açınık ve yüksek enerji fiyatlarına karşı birleştiğini söyledi. Olaf Scholz yaptığı açıklamada, “Kabul edilen yerde yol haritasına göre, AB enerji bakanları enerji fiyatlarının nasıl düşürüleceği konusunda gelecekteki müzakereler için kesin tek çerçeveye sahip olacaklar” dedi.
(SK-ÖZ-Y)

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.