2. Elizabeth için dünyadan başsağlığı mesajları

humhum

Global Mod
Global Mod
2. Elizabeth için dünyadan başsağlığı mesajları08.09.2022 22:23 Son Güncelleme: 08.09.2022 23:35
Haber Kaynağı: AFP

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün akabinde çevre liderleri başsağlığı mesajı yayımladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Taziye mesajında “Ukrayna halkı namına en içten başsağlığı dileklerimi iletiyorum” dedi.

İngiltere’nin eski Başbakanı Boris Johnson, “Herkes sayı yoğun, kişisel tek kayıp hissi yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “Kanada’nın en uzun süre hüküm süren hükümdarı majesteleri Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatını üzüntüyle öğrendik” mesajını paylaştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg dahi Kraliçe 2. Elizabeth için başsağlığı dileğinde bulundu.

Almanya Başbakanı, “Kraliçe, iki çevre savaşından sonra Almanya için ‘uzlaşma sembolü’ idi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 2. Elizabeth için taziye mesajı

DİĞER DÜNYA ÜLKELERİNDEN MESAJLAR

Sri Lanka Cumhurbaşkanı : Kraliçe Elizabeth’in ölümüyle ilgili yoğun ıstırap çekiyor ‘en yoğun başsağlığı’ diliyorum.

Polonya Başbakanı, Kraliçe II. Elizabeth’i tek ‘ikon’ olarak selamladı.

İsrail Başbakanı : Kraliçeyi selamlıyor ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Kanada lideri Trudeau : Kraliçeyi Kanada tarihinin önemli tek parçası olarak anıyorum.

Hindistan Lideri Modi : Kraliçenin ölümüyle ıstırap çekiyorum.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Kraliçeyi Fransa’nın dostu olarak selamlıyorum.

İtalya Başbakanı : Kraliçenin bağlılığını ve hizmet ruhunu selamlıyorum.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.